FOTO: Tržni centar će zameniti ruglo pored pruge kod Železničke stanice

Tržni centar trebalo bi da nikne na parceli omeđenoj prugom, Bulevarom Jaše Tomića i ulicom Jovana Hranilovića čime bi trebalo da bude rešen problem na koji se žale stanari ovih ulica.

Naime, 021 su se obratili stanari koji žive na ovoj lokaciji sa žalbama da je ta parcela neobezbeđena i zapuštena. Kako navode, a što se može videti i na slikama sa terena, ovaj prostor čine bare, šipražje i trava koja dugo nije košena. Stanari okolnih ulica su zabrinuti i za bezbednost jer se u šiblju i visokoj travi često okupljaju narkomani i beskućnici, zbog čega traže da Grad uredi ovaj prostor.

U Gradskoj upravi za 021.rs navode da je prostor na uglu Bulevara Jaše Tomića i produžetka Ulice Jovana Hranilovića planiran za tržni centar i da će u sklopu njegove izgradnje biti uređen ceo prostor. U Gradskoj kući kažu da će parcela uskoro biti ponuđena na prodaju.

"Predmetna površina predstavlja zemljište ostale namene gde se planom predviđa izgradnja poslovnog objekta. Centralna parcela br. 4980 K.O. Novi Sad I je u privatnom vlasništvu, dok su susedne parcele br. 4981 K.O. Novi Sad I (severno) i 4979 K.O. Novi Sad I (južno) u vlasništvu Grada. Da bi se predmetna lokacija privela planiranoj nameni potrebno je spojiti navedene parcele. Grad, kao većinski vlasnik, planira da otuđi predmetno zemljište putem licitacije, javnog nadmetanja, i u skladu sa predviđenom procedurom predmetna lokacija  treba da bude uskoro privedena nameni", navode za 021.rs iz Gradske kuće.



U Gradskoj kući dodaju da će budući tržni centar imati samo visoko prizemlje maksimalne visine do osam metara i da će osim prodavnice u njegovom sklopu biti i sadržaji uslužnih, kulturnih, ugostiteljskih ili administrativnih delatnosti. Pored tržnog centra biće sagrađen i parking prostor, uređene pešačke staze i zelene površine.

  • Dragan

    16.03.2017 08:04
    Da neko napravi akvarij sa terarijem za malu decu sa roditeljima, za predskolske ustanove da se uce o prirodi i zivotinjama, ribama u nasim rekama i jezerima i morima? Dali neko dete danas zna da nabroji 3 vrste morskih riba ili recnih? Ajde pitajte? Znate sta ce da uradi: otice na telefon Google...
    Koliko osnovnih skola bi dolazilo organizirano u ucionice di se susretnu sa biljkama i zivotinjama nase lepe Jugoslavije i Adriatika i mora Jadranskog...
    Gde su osnovne skole i srednje i zanimanje za ovakav akvarij svakom dedi i baki bio bi odusevljenje da odvedu unuke par sati ili redovno da nauce vide i upoznaju se sa svim tim bicima za koja nemaju pojma. Gde su terariji, bube, leptiri kao u Goeteborgu sto sam bio leptiri lete po akvarijskom prostoru isto to mozete dozivjeti u Erboretumu pored Ljubljane kod Kamnika predivno vidjeti 30 vrsta leptira u specialnom prostoru i znate na sta idu? ODrezu krisku limuna i dodju da piju...dali ste i vi sami to znali? Niste...
  • Roditelj

    16.03.2017 07:40
    Hoćemo osnovnu školu
    Hoćemo osnovnu školu za 10000+ stanovnika tog kraja jer mi NEMAMO osnovnu školu. Deca putuju u okolne škole Dositej, Petefi i Kostu. Mislite o tome. Ne treba nam tržni centar.
  • Dragan

    15.03.2017 12:34
    @Taksista
    Pa zato cemo za koju godinu moci da kazemo "pa imas WC u svakom trznom centru". Pod uslovom da se ne zatvore, jer ce ih biti na svakom j****om koraku...
    Ima Srbija da trosi na uvozne artikle...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti