Nadležni organi u Novom Sadu o nasilju nad ženama i decom

Okrugli sto na temu "Zaštita žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i zaštita dece od zlostavljanja i zanemarivanja u porodici" u organizaciji Zaštitnika građana, održaće se u petak, 24. marta u Skupštini grada.
Predstavnici centara za socijalni rad, policije, zdravstvenih ustanova, sudova i tužilaštava sa teritorije Južnobačkog okruga ovom prilikom će razmeniti iskustva kada je reč o zaštiti žena od nasilja u porodici, kao i o zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja, upoznaće se sa problemima i nedostacima u funkcionisanju sistema i doći do konkretnih mera kako poboljšati rad.
 
Svi prisutni će se, uz pomoć predstavnika institucije Zaštitnika građana, detaljno osvrnuti na izveštaje Zaštitnika građana o zaštiti žena od nasilja i na 104 sistemske poruke koje je, nakon ispitivanja više desetina slučajeva, Zaštitnik građana uputio organima 2016. godine.
 
Inače, ovakvi okrugli stolovi će, uz podršku misije OEBS u Srbiji, biti organizovane narednim danima i u Petrovcu na Mlavi, Užicu, Kraljevu i Vranju.
 
Okrugli sto počinje u podne u Plavoj sali Skupštine grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti