U nedelju akcija čišćenja Oficirca "Sa maturom do kulture"

Akcija čišćenja Oficirca pod nazivom "Sa maturom do kulture", održaće se u nedelju, 11. juna.
Naime, posle proslave mature na toj plaži ostale su velike količine smeća, zbog čega predstavnici različitih eko-organizacija najavili akciju čišćenja pod nazivom "Kulturom protiv (ne)kulture mature". Međutim, aktivistima su se nakon toga javili organizatori žurke, koji su se izvinili i izrazili želju da se priključe akciji, pa je naziv akcije promenjen.
 
"Čuli smo se sa predstavnicima maturanata, koji su hteli sutradan da organizuju akciju čišćenja, ali smo se ujedinili i radićemo zajedno. Maturanti su saznali za naš događaj i pridružuju nam se u akciji čišćenja Oficirca u nedelju. Svako ko želi da se pridruži  je dobrodošao. Želimo da sredimo celu plažu, ne samo to što su oni ostavili nego i ljudi koji dolaze da roštiljaju", kaže Igor ispred organizacije Itrasi, koja je jedan od organizatora.
 
U čišćenju učestvuju i organizacije Novi Sad ima srce, Slobodna akcija, Novosadsko kulturno naselje i druge. Početak čišćenja je u 10 časova.
 
Više informacija o događaju dostupno je na fejsbuku.
  • Veki

    08.06.2017 18:37
    Sta ce biti sa Oficircem? Posto najavljuju za 10 dana da pocinje izgradnja pristupnih puteva Zezeljevom mostu. Vidim da kafica uopste nema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.