Za rasvetu Beogradske kapije skoro 11,5 miliona dinara

Beogradska kapija će tokom leta biti osvetljena, a za to će iz budžeta grada biti izdvojeno 11,4 miliona dinara.
Za rasvetu Beogradske kapije skoro 11,5 miliona dinara
Foto: 021.rs

Ovim će se konačno završiti pre više godina započeta obnova Beogradske kapije koja je koštala 35 miliona dinara. Sa sredstvima koja se sada izdvajaju za rasvetu, dođe se do toga da će konačni troškovi sređivanja ovog dela Petrovaradinske tvrđave biti preko 300.000 evra. Prvobitno je Banka Intesa donirala 10 miliona dinara, Grad i Pokrajina su dali po 7,5 miliona dinara, a Republika još 10 miliona.

Posao na ugradnji rasvete, kao i dekorativnog osvetljenja je na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije pripao firmi "Energotehnika - Južna Bačka", koja je dala najpovoljniju ponudu.

Oni imaju rok od 120 dana da instaliraju više desetina svetiljki, nakon čega ovaj prostor više neće biti mračan za pešake, a i vozači će lakše moći da prolaze ovim delom Preradovićeve ulice.

  • Sremac

    15.06.2017 23:10
    Dokle
    Ta vasa pljacka, kada ce te se vec jednom zasititi lopovi, pa da kazete ajd sada malo da radimo za narod. Sto kaze ona l.da canak, sve vas treba na bandere. Gradjani bi trebali da izadju svi ispred bg kapije i da zaustave radove a bogami malo i saobracaj da donekle makar na sat vremena zaustave SAV saobracaj i puste malo stanovnike Petrovaradina da uzivaju u tisini, posto vec dugi niz godina (uprkos gomili prgovora i gradu i republici) nisu imali ni mira ni tisine od saobracaj.
  • mile

    15.06.2017 19:25
    cek ,cek
    jesul to oni sto su ispumpavali kolubaru ?!za 20 mil.Eu!!zbiljic &comp!! pa dokle vise , aman , sa pranjem para !! to brat, bratu , ne vredi vise od 10% te sume !!
  • Perica

    15.06.2017 14:09
    ######
    Skupa ta ŠTEDLJIVA ELEKTRIKA!
    4meni,4tebi a 3,4 izvođaću radova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.