Novosadskom studentu prva nagrada za jednominutni film

Prvu nagradu za najbolji domaći film na 4. festivalu jednominutnog filma "Mister Vorki" u Rumi osvojio je Vladimir Antić iz Novog Sada za film pod nazivom "Gde muzika počinje".
Novosadskom studentu prva nagrada za jednominutni film
Foto: 021.rs

Direktor festivala Dragan Cakić je rekao da je žiri jednoglasno odlučio da nagrada pripadne Antiću, studentu master studija montaže na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Međunarodni festival jednominutnog filma osnovan je u cilju negovanja sećanja na Slavka Vorkapića, srpsko-američkog filmskog montažera i reditelja, a Vladimir je inspiraciju za realizaciju filma upravo našao u Vokrapićevoj tehnici duple ekspozicije gde je dobio na vremenu i uspeo da priču ispriča za minut.

U realizaciji filma učestvovale su i njegove kolege sa Departmana dramske umetnosti.
 

  • /

    29.06.2017 22:13
    /
    vorkapic je solunac. otplovio u francusku pa u ameriku.
    vratio se u jugoslaviju gde je napravio hanku i predavao filmdku reziju

    nazalost ta predavanja se bas nisu primila u srpske reditelje...kao sto se vidi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti