Zeleno za pešake kod Banovine ne može da traje duže

Savet za osobe sa posebnim potrebama razmatrao je odgovor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) povodom pitanja o dužini rada pojedinih semafora za pešake.
Zeleno za pešake kod Banovine ne može da traje duže
Foto: 021.rs

Uprava je navela da na semaforu na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina nema mogućnosti da se produži trajanje zelenog svetla.

O semaforu na raskrsnici Bulevara oslobođenja, Jevrejske i Futoške navedeno je da ima četiri različita programa tokom dana, zeleno za pešake koje traje oko 20 sekundi - osim tokom noći, odnosno posle 21 čas pa do 5h ujutru, a planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program i da se aktivira nakon 23 časa.

Na raskrsnici Futoškog puta, Hajduk Veljkove i Cara Dušana, prema navodima Uprave, u narednom periodu se planira izmena rada semafora i produženje od četiri do šest sekundi.

Na semaforu na uglu Narodnog fronta i Šekspirove produženo je zeleno za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla osam sekundi i zaštitno vreme 10 sekundi, ova gradska uprava smatra da je to dovoljno vremena.

Savet se složio da za jednu od narednih sednica pozovu predstavnika Uprave koji bi dodatno dao objašnjenja za regulisanje saobraćaja semaforima na problematičnim pešačkim prelazima.

  • Недељко

    08.07.2017 08:01
    Где смо ми?
    Какве баналне проблеме нисмо способни да решимо. Где смо то ми и куда идемо? Нисмо ни за унију са северном Африком, а камоли са Европом.
  • mrs

    08.07.2017 01:16
    Diplome iz Bosne , a profesori na novosadskim fakultetima iz Bosne , Crne Gore i Srbije ostali koji su iz NS su uglavnom politicari koji samo primaju plate...Zanima me i kako bi pesaci prelazili kruzni tok sa frekventnim saobracajem wtf , niste izasli iz NS ...
  • G

    07.07.2017 20:14
    @Pravo na mišljenje - da pojasnim ja vama "gospodine", jer nemate životnog iskustva među ljudima u 21. veku. U srednjem veku je možda bilo normalno građane optuživati paušalno i bez ikakvih dokaza, u ovom međutim nije nikakvo "pravo na mišljenje" da kad nemate nikakve dokaze unapred optužujete građane na osnovu njihovog porekla, a koje čak ni ne znate koje je. Vidite ja recimo mogu da vas nazovem "šovinistom koji nama određuje ko je dođoš a ko nije" jer to jeste, ali ne mogu da vas nazovem "ustašom koji nama određuju ko je dođoš a ko nije" jer ne znam da li to jeste. Vi mešate pravo na mišljenje i pravo na širenje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, koje ni nemate, no, daće Bog, jer takvih kao vi ima sasvim dovoljno i previše, pa ćete se i vi naći na drugom kraju šovinističkog štapa pa onda slobodno ponovo pričajte o "pravu na mišljenje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.