I dalje bez firme koja će da brine o novosadskim terenima, tender obustavljen

Gradska uprava za komunalne poslove obustavila je tender za odabir firme koja će da brine o tartan stazama i svim veštačkim podlogama u gradu.
I dalje bez firme koja će da brine o novosadskim terenima, tender obustavljen
Foto: 021.rs
Razlog obustave nabavke ogleda se u činjenici da nijedan od ponuđača na tenderu nije ispunjavao dodatne uslove iz nabavke, koji se tiču poslovnog kapaciteta. Konkretno, radi se o firmama Eurocom i Balkanija iz Novog Sada, na kojima je bilo da dokažu da su protekle dve godine obavili iste ove usluge za vrednost najmanje duplo veću od ponude na ovom tenderu. One to nisu uspele i tender je stoga obustavljen.
 
Procenjena vrednost ove nabavke bila je oko tri miliona dinara. Grad će ponovo raspisati nabavku u toku ove godine.
 
U međuvremenu, već pola godine niko ne brine o podlogama u Novom Sadu, a to se najviše odnosi na Kej. Lokacije o kojima je, prema nabavci, trebalo brinuti su: tartan staza na keju, košarkaški tereni kod mosta, fitnes sprave u teretanama na otvorenom na Keju, tereni za mini golf kod Veslačkog kluba "Danubius", tartan podloge na dečijim igralištima, kao i na teretanama na otvorenom. Predviđeno je da se o ovim podlogama brine najmanje dva puta mesečno.
 
Podsetimo da je 021 nedavno pisao o korišćenju i (zlo)upotrebi tartan staze na keju, za šta su lokalnim aktima predviđene i kazne. Prema Odluci o upravljanju kejom, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtborda, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je rekreacija tj. trčanje. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima. 
 
Prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na Keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara. 
 
Više o ovoj problematici čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Blajv

    10.07.2017 08:51
    @NS_BOB

    Ja isto to radim i smatram totalno legitimnom alatkom prirodne selekcije, baš željno iščekujem da vidim i to čudo od druge strane batine o kojoj govoriš.
  • NS_BOB

    09.07.2017 19:53
    @Limanac
    "Kad vidim penzionere kako setaju po stazi za trcanje namerno se zatrcim kroz njih. Pa kad jednom neko padne i slomi kuk nece biti moj problem."

    Bravo gari! Da li si svestan svoje nesvesti?! Nadam se da nemaš vozačku dozvolu, pa da tako samoinicijativno "edukuješ" ostale učesnike u saobraćaju.

    Neka, neka - karma je čudo... Možda jednom ti, tvoje dete, roditelj naiđeš na nekog "edukatora" sličnih shvatanja - pa onda razmisliš o svojim stavovima i ukapiraš nešto o funkcionisanju civilizovanog društva.
    Sudeći po odnosu +/- glasova imaš dobre šanse do okusiš i drugu stranu batine.
  • NS65.

    09.07.2017 10:08
    PORED TOLIKO "PAMETNIH" u
    VLASTI Grada! NIKO DA SE SETI da PRODUŽI ona DVA OTVORA za KANALIZACIJU
    dublje u VODU !? OVAKO ima "CUG"PA SMRDI i po GRADU i PO STANOVIMA!
    A,Ne mogu da trćim tim delom Staze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti