Dileri i lica sa poternica u vozovima koji prolaze kroz Novi Sad

U vozovima koji prolaze kroz novosadsku Železničku stanicu prošle godine podneto je 225 prekršajnih prijava, a većina se odnosi na prekršaje zbog galame i drskog ponašanja.
Dileri i lica sa poternica u vozovima koji prolaze kroz Novi Sad
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da kroz Železničku stanicu dnevno prođe više od 80 vozova, a tokom godine u putničkim kompozicijama bude više od 2,3 miliona putnika. I pored toga, prošle godine su zabeležena samo dva prekršaja sa elementima nasilja. Prošle godine legitimisano je 7.179 osoba, pregledan je prtljag 1.925 osoba, a pronađeno je 39 lica za kojima je raspisana poternica. 
 
Otkrivaju se osobe koje poseduju narkotike ili hladno oružje, a gotovo redovno lica sa poternica. Posla ima dosta i sa navijačima, kao i tokom velikih manifestacija. Sprečavanje džeparoša da tokom noći pokradu putnike, priča je za sebe. Prema rečima zamenika komandira policijske ispostave za bezbednost na železnici u Novom Sadu Zorana Raičevića, trend je takav da se broj prekršaja i krivičnih dela znatno smanjuju.
 
"Od prošlogodišnja 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o javnom redu i miru, šest se odnose na vređanje policijskih službenika pri obavljanju zadataka. U 90 odsto slučajeva iz prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, prijave su podnete protiv ekstremnih navijača zbog vike i galame, nepristojnog i drskog ponašanje. Ove godine nije bilo takvih slučajeva", navodi sagovornik "Dnevnik".
 
Raičević ukazuje na to da su tokom prošle godine u 38 slučajeva uhvatili lica, mahom mlađa od 30 godina, zbog krivičnog dela posedovanja droge, uglavnom marihuane i spida. 
 
"Prošle godine imali smo akcije u civilu, prosečno dva puta mesečno, preglede vozova u kojima je bilo izvršenja krivičnih dela kao što su, na primer, džepne krađe. Pri tome smo legitimisali nekoliko stotina osoba i napisali više desetina prekršajnih prijava", dodaje Raičević.
 
Akcije se neretko sprovode i sa kolegama iz Odseka za privredni kriminal, jer se traži i švercovana roba. U jeku izbegličke krize propratili su preko 14.000 izbeglica, dok je ove godine taj broj znatno manji, oko 120 njih koji su se uputili ka zatvorenoj mađarskoj granici.
  • Kosta

    19.07.2017 00:40
    Dilerska i navijacka bagra je odavno pod zastitom ove patriJotske drzave! E sad ko je tu lud, dobro pitanje...
  • Putnik

    18.07.2017 16:43
    U civilizovanom svetu je nepojmljivo da te neko zaustavlja po stanici, izvrce dzepove i ispituje kao si u u Severnoj Koreji. Naoruzane policije, čak i vojske se moze videti, ali niko ne kidiše na tebe kao gladni vuk i ne zadire u tvoju privatnost.
    U ovoj rupi udbaski sistem rada nikada nece izumreti.
  • Rade

    18.07.2017 12:49
    Ova smrdija od drzave je samo po meri dilerima, navijacima, i lopovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti