U Novom Sadu prijave za služenje dobrovoljnog vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad saopštio je da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije.
U Novom Sadu prijave za služenje dobrovoljnog vojnog roka
Foto: Dragan Perišić
Pravo prijavljivanja imaju svi državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. 
 
Više informacija može se dobiti na www.mod.gov.rs, ili u centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu u Ulici Braće Jovandić 4, gde se može podneti prijava.
 
Posle potpisivanja ugovora, kandidat odlazi u jedan od tri centara za obuku Vojske Srbije - Sombor, Valjevo ili Leskovac.
 
Služenje vojnog roka traje šest meseci.
 
Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.