Počela izgradnja ograde Gradskog groblja

Počela je izgradnja nove ograde Gradskog groblja u dužini od dva kilometra u delu ka Sajlovu.
Počela izgradnja ograde Gradskog groblja
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs ranije pisao, reč je o većim radovima na ogradi oko groblja, pošto je javna nabavka obuhvatila 190.000 cigli, 40 tona cementa i drugog građevinskog materijala. Za prvu fazu obnove izdvojeno je 20 miliona dinara.
 
Izgradnjom nove ograde trebalo bi da bude rešen problem građana Sajlova, koji se, kako navode u "Lisju", već godinama suočavaju sa lošim vizuelnim razgraničenjem naselja od groblja.
 
"Postoji i zeleni zaštitni pojas između Gradskog groblja i Sajlova, a sastoji se od sadnica drveća. Drvored se prostire uz ogradu, u dužini od oko 700 metara, ali je još mlad i nije potpuno zatvorio pogled ka groblju. Samim tim, potrebno je strpljenje građana da zeleni pojas poraste", kažu u ovom preduzeću za "Novosti".
 
Projektom je predviđena gradnja nove ograde u dužini od 2.345 metara, a ove godine će biti izgrađena četvrtina, odnosno nešto više od 600 metara. Takođe, predviđena je i obnova oštećenih delova postojeće ograde od crvene fasadne opeke.
 
Očekuje se da bi prva faza radova trebalo da bude gotova do 2018. godine. 
  • nsss

    03.08.2017 09:17
    naaaa
    Vrlo vazna investicija....da neko slucajno ne pobegne sa tolikog placa
  • Dejan

    01.08.2017 19:26
    Parking i biciklistička staza
    Nadam se da će se odmah uz ogradu izgraditi biciklistička staza i pored nje parking prostor, kako ne bi za svake zadušnice imali kolaps saobraćaja u ovoj frekventnoj ulici, pre svega da se omladini i ostalim građanima obezbedi bezbedna vožnja bicikla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti