Još tri lokacije u Novom Sadu dobijaju semafore

Još dve raskrsnice i jedan pešački prelaz u Novom Sadu će dobiti semafore.
Još tri lokacije u Novom Sadu dobijaju semafore
Foto: 021

U pitanju su raskrsnica Preradovićeve i Ulice Marina Držića u Petrovaradinu, raskrsnica Futoškog puta i Subotičke ulice i prelaz preko Narodnog fronta kod broja 52, tačnije zgrade nekadašnje Limanske opštine. Ovo je samo deo od desetak tendera koji se sprovode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, a koji se odnose na projektovanje semafora, kao i kontrolu tehničke dokumentacije, ali za sada nema javnih nabavki za izgradnju.

Trenutno su u toku tenderi za tehničku kontrolu dokumentacije za izgradnju semafora na uglu Preradovićeve i Marina Držića u Petrovaradinu, Futoškog puta i Subotičke ulice, Novosadskog sajma i Mičurinove i Novosadskog sajma i Bore Prodanovića. Takođe, u toku su tenderi i za tehničku kontrolu semafora na raskrsnici ulica Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, Novosadskog puta i Šumske, Novosadskog puta i Sonje Marinković u Veterniku, kao i postavljanja semafora na pešačkom prelazu kod Elektrotehničke škole u Futoškoj ulici.

Isti tenderi su u toku i za raskrsnicu Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića i pešačkog prelaza preko Jevrejske ulice u zoni raskrsnice sa Ulicom Vase Pelagića. Obe vrste tendera su u toku i za raskrsnicu Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice.

Svi ovi tenderi će se završiti u narednih mesec dana, a proteklih dana su potpisani ugovori za projektovanje semafora na raskrsnici Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića i pešačkog prelaza preko Jevrejske ulice u zoni raskrsnice sa Ulicom Vase Pelagića. Oba posla je dobila firma "MXM-Projekt" iz Novog Sada, pa će za projekat postavljanaj semafora dobiti 648.000 dinara sa PDV-om, a na prelazu u Jevrejskoj ulici 534.000 dinara sa PDV-om.

Ovo su sve pripreme za radove, a kako se uglavnom radi o rokovima isporuke i do 120 dana, izvesno je da će se semafori na svim ovim lokacijama pojaviti tek 2018. godine.

Podsetimo da je Grad poslednje dve godine na više lokacija postavio semafore, a za više desetina ulica su urađeni projekti. Neki od semafora su nedavno završeni, ali još nisu u punom režimu rada, već je aktivirano žuto svetlo. Takav je slučaj na uglu Bulevara cara Lazara i Ulice Banović Strahinje kao i kod kasarne Jugovićevo.

Dodajmo i da je UGZI proletos imao tender za gradnju semafora na uglu Futoške i Ulice Nikole Tesle, ali da nije uspeo i da se čeka da bude ponovljen.

  • epidemija

    15.08.2017 16:45
    ne vise. Semafori su obesmislili i VOŽNJU i PEŠAČENJE.
  • bog parkinga

    15.08.2017 07:47
    @zalosno
    po novim propisima na svakom pešačkom prelazu gde ima više od jedne saobraćajne trake u jednom smeru obavezno je postavljanje semafora.
  • zalosno

    14.08.2017 21:55
    Stvarno su upitni motivi ovolikih semafora. Ovaj prelaz u Narodnog fronta 52 je jedno od retkih mesta u gradu gde se apsolutno svako vozilo zaustavi. Mozda je do lezecih policajaca, ili vidljivog obdanista, kako god, tu se nikad pesak ne mora zaustaviti jer svi vozaci zaustavljaju. Pesaci ce duze cekati sa semaforom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.