Ozelenjavanje Bulevara Evrope

Hortikulturalno uređenje na Bulevaru je zvanično počelo ovog vikenda, a osnovni cilj je umanjivanje negativnih efekata saobraćaja i očuvanja životne sredine.
Hortikulturalno uređenje na Bulevaru je zvanično počelo ovog vikenda, a osnovni cilj je umanjivanje negativnih efekata saobraćaja i očuvanja životne sredine.

Stručnjaci tvrde da će sadnjom 600 komada kvalitetnih raznorodnih sadnica drveća, prilagođenih ovoj vrsti saobraćajnica, kao i 7.200 sadnica ukrasnog šiblja, sigurno biti umanjeni negativni efekti velike frekvencije saobraćaja na Bulevaru Evrope. Za realizaciju ovog projekta iz budžeta grada izdvojeno je oko 19 miliona dinara, a među sadnicama najzastupljeniji će biti grab, hrast, spirea, karpinus, kotonaster, hibiskus i jorgovan.

Do kraja godine planira se da se završi uređenje drugog dela keja sve do špica, a iduće godine da se ozeleni i Somborski bulevar.

  • Dr Petrović

    13.12.2010 10:20
    Turci, vratite se
    Koji će nam andrak nedostajuće gaze ( neko je upropastio "Nivu" da bi monopolistički uvozio i sada mu "malo" zafalilo ), da završimo preostale 2/3 nezavršenog ( a svečano otvorenog )urgentnog centra, koji će nam andrak valjano porodilište sa valjanim osobljem, nama se uteruju zelene površine ( one , kao, ne znaju da rastu bez političara )parkići, stubići, kuglice, behatončići, eko parkići, led rasvetica i ostale budalavštine, uteruju nam se takse na taksine takse, porezi... Hej, Turci, vratite se, sve vam je oprošteno, vi ste uzimali 10%, a ovi ni za seme ne ostave, sve pokradoše!
  • A-ciha

    12.12.2010 22:38
    Lepo! A kada ce zameniti zemlju koju su nasuli zajedno sa amrozijom? Letos je dobro rodila.
  • Scotch Bonnet

    12.12.2010 21:36
    Jao, nemojte ...
    da vas vidi Djilas!!! Ima Drvosek Djiki da se slogira sa ovim gnusnim aktom zasadjivanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti