FOTO: Novo naselje je danas mesto za mališane i roditelje

Lep jesenji dan, ali i zanimljiva ponuda, privukli su danas veliki broj dece i roditelja na Novom naselju koji su se okupili na četvrtom festivalu "Dobro došli na Naselje".
FOTO: Novo naselje je danas mesto za mališane i roditelje
Foto: 021.rs
Po prvi put festival se održava na dve lokacije, na livadi između ulica Braće Dronjak i Bate Brkić, kao i u školi "Milan Petrović" gde se organizuju projekcije filmova. 
 
Posetioci su počeli da pristižu već od 10 časova kada je počela prva predstava za decu. Osim toga, tu su i koncerti, radionice, igre.
 
U večernjem programu, za nešto stariju publiku, spremna su dva dokumentarna filma "Zašto je Dragan napravio orkestar" i "Kontakt".
 
 
Po rečima Ognjena Tomaševića iz "Novog kulturnog Naselja" koje je organizator festivala, manifestacija počinje da poprima i karakter internacionalnog.
 
"Srećni smo jer je na konkurs stiglo preko 50 prijava, dolaze i ljudi iz inostranstva, a mi smo pokušali sve da ih ugostimo i mislim da smo uspeli. I klinci i roditelji su zadovoljni, sve teče kako treba, prave se dva nova murala u kvartu, imamo dosta igraonica, radionica, muziku, predstave. Komšiluk je tu već od prve tačke kojom je otvoren festival", poručio je on za 021.rs.
 
  
 
Mališani uživaju u crtanju, pravljenju raznih minijaturnih umetničkih dela, rekreaciji. Festival ima i humanitarni karakter pošto posetioci mogu da kupe knjige slanjem SMS poruke "110" na broj 3030 čime pomažu lečenje Jugoslava Berklića.
 
"Dobro došli na Naselje" traje do večeras, a celokupan program možete da pogledate OVDE.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.