Lajbah, Predin, Kaliopi i mnogi drugi 13. januara u Novom Sadu

Fondacija "Novi Sad 2021" najavila je bogat program za doček Nove godine po starom kalendaru 13. januara.
Lajbah, Predin, Kaliopi i mnogi drugi 13. januara u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Navode da sa ovogodišnjom organizacijom dočeka 31. decembra i 13. januara počinje građenje kapaciteta dočeka dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture 2021.godine. Dok će 31. janura program biti na Trgu slobode, za doček po Julijanskom kalendaru program je organizovan na čak 21 lokaciji.

Tako je predviđeno da slovenački sastav "Laibach" nastupi u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, Slobodan Trkulja i bend "Imar" iz Škotske nastupaće u maloj sali istog teatra, a Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a. Makedonska pevačica Kaliopi će nastupiti u Pozorištu mladih, a džez umetnici Matija Dedić i Zoran Predin u Sinagogi.

Dečija filharmonija će imati svoj program u Gradskoj kući, opera za decu udruženja Visoko C organizovaće se u "Eđšegu", dok će spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom nastupiti u Studiju M.

Takođe, predviđeno je da 13. januara bude organizovan "cirkuski Kabare BRE" u izvođenju asocijacije "Cirkoneo" u Zapadnom holu Spensa, a da različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupe u holu Železničke stanice.

Budući "Yout Creative Polis" predstaviće programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiti u "Fabrici", a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u "Quarteru".

Ovo je samo deo programa koji će biti organizovan 13. januara u Novom Sadu, a detaljna satnica će biti naknadno saopštena. Direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković kaže da će od danas Novi Sad početi da živi interkulturalnost.

"Dve obale koje se samo gledaju većim delom godine, a nikada nisu istinski povezane, zbog čega se često ne razumeju, danas ćemo konačno da spojimo novim mostovima koje gradimo. Počećemo kroz spajanje dve Nove godine, kako bi taj period godine bio most i iznova novi podsetnik na najvažnije evropske vrednosti koje u Novom Sadu mogu i treba da budu zajednički utkane u naš identitet. Podsećamo na duhovne vrednosti: veru, ljubav i nadu, kao dušu evropske i ne samo evropske civilizacije, ali i na građanske vrednosti: slobodu, pravdu i jednakost, kao temelje moderne Evrope".

  • Zoja

    09.01.2018 22:57
    Slozila bi se sa osobama da je manjak kulture itd ali kad podmetnu debelu gojaznu vojvodinu smore me...
  • deda

    24.12.2017 21:28
    meni skroz ok pa ko sta voli
  • Nervirach

    22.12.2017 20:18
    Dzabe, steta je ucinjena sa Cecom. Posle toga nikada vise necete biti Novi Sad. Ona vam je kruna onoga sto ste uspostavili u ovom gradu kriminal, drogu, bahato ponasanje i nekulturu. Uzivajte u vasem gradu. Moj nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti