Novosadska IT zajednica prikuplja računare za decu iz Dečijeg sela

Humanitarna akcija novosadske IT zajednice je u toku, za obezbeđivanje računara deci iz Dečijeg sela.
 Novosadska IT zajednica prikuplja računare za decu iz Dečijeg sela
Foto: Pixabay
U Dečijem Selu postoji 10 kućica, u kojima je smešteno u proseku sedmoro dece. Kućice za sad nemaju obezbeđene računare za decu. Postoji jedan računarski centar u Dečijem selu, koji nije dovoljan da zadovolji potrebe svih.
 
Deca odrastaju bez računara, u svetu u kojem je život bez savremenih tehnologija postao nezamisliv, gde su računari i nužnost i prilika za ostvarenje kvalitetnih karijera. Dok njihovi vršnjaci imaju mnogo više mogućnosti, razvoj dece iz Dečijeg sela u IT tehnologijama je prilično ograničen.
 
Novosadska IT zajednica je odlučila da se organizuje i da pokuša da reši ovaj problem. 
 
 Cilj je da se okupe IT firme i pomognu prikupljanjem novčanih sredstava ili obezbeđivanjem računara, kažu u Vivify Ideas, koja je pokrenula akciju.
 
 "Želimo da animiramo i druge firme da se uključe. Potrebno je obezbediti računare i mrežnu infrastrukturu koji će se postaviti u Dečijem selu. Do sada su se uključili VegaIT, Smart School, NovaLite, RenderedText, iCodeFactory, CodeTribe, Superawesom i VivifyIdeas. Donacija može biti u novcu ili u opremi. I oprema koja nije nova je dobrodošla i može pomoći da rešimo ovaj problem", poručuju u toj firmi.
 
 Sve zainteresovane IT firme mogu se javiti na contact@vivifyideas.com za više informacija.
  • Marko

    26.01.2018 12:45
    Pohvalno za Vivify. Neka se cesce drustveno aktiviraju da se i za njih cuje.
    Nisu mala firma pa mu dodje kao da se kriju ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti