Ponavlja se tender za javno-privatno partnerstvo u "Stanu"

Novi Sad će ponoviti tender za izbor privatnika za javno-privatno partnerstvo u JKP "Stan", saznaje 021.rs.
Ponavlja se tender za javno-privatno partnerstvo u "Stanu"
Foto: 021.rs

U odluci Konkursne komisije od 26. marta navodi se da prva javna nabavka nije uspela jer nije pribavljena ni jedna prihvatljiva ponuda i da će se postupak ponovo sprovesti u roku od 60 dana od objavljivanja obaveštenja o obustavi postupka.

Ova odluka Komisije je tako pokazala da nisu uspeli dodatni pregovori sa jedinim ponuđaćem, litvanskom firmom "Civinity", što je novosadska vlast najavila nakon što je odbijena njihova ponuda na tenderu. Naime, prilikom pregleda ponude prispele na tender, na kojem su litvanci učestvovali kroz svoje ćerke firme i partnere "FM Holding" iz Novog Sada, litvanski "Busto Valda", sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava), ustanovljeno je da  nisu dostavljena brojna dokumenta koja su bila potrebna.

Najava novog tendera znači da će "Civinity" imati dodatno vreme da pripremi ispravnu dokumentaciju i ponovo se javi, pri čemu su protekle dve godini oni bili jedini zainteresovani za ulazak u partnerstvo sa Gradom oko "Stana".

Podsetimo da je ideja Grada da ulaskom privatnog partnera spase "Stan" od stečaja, tako što bi se osnovalo novo preduzeće "Stan NS" koje bi preuzelo deo radnika, a preostalim radnicima bi se isplatile otpremnine i izmirili dugovi koji iznose oko pola milijarde dinara.

  • Opet onaj

    29.03.2018 19:06
    Jkp stan
    Taj Litvanac nabavlja papire 2 god pa da li je to normalno,izgleda da taj nema prebijene banke,a iza tog stoji tajkun sa posteno zaradjenim kapitalom.Samo da napisem.JADNI SU RADNICI U Toj prevari........
  • Guru

    29.03.2018 16:45
    ....
    Svima je jasno da je bila u najavi prevara,koju bi gradjani kroz dimljacarinu I porez platili.... Cuj sakupljao papire tj dokumenta i opet fall svasta nesto...! A,o novcima necemo ni razgovarati! Ako taj ima 1,5mil evra ja sam Donald Tramp.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.