Firma sa jednim zaposlenim zahvaljujući "Zelenilu" zaradila 17 miliona dinara

Preduzeće "Zelena milja" za samo godinu dana postojanja ostvarilo je prihod veći od 17 miliona dinara radeći samo sa jednim partnerom - JKP "Gradsko zelenilo", a ima samo jednog zaposlenog.
Firma sa jednim zaposlenim zahvaljujući "Zelenilu" zaradila 17 miliona dinara
Foto: 021.rs

Vojvođanski istraživačko analitički centar (VOICE) navodi da je ova firma osnovana u januaru prošle godine i da je od Zelenila dobila poslove vredne 20 miliona dinara, a da su joj to bili jedini poslovi vidi se iz finansijskog izveštaja za 2017. godinu gde se navodi da je tokom cele godine prihodovala oko 17,2 miliona dinara.

Međutim, u javnim nabavkama koje je tokom 2017. godine objavljivalo "Zelenilo", "Zelena milja" se ne može naći među firmama koje su izabrane za dobavljače. VOICE navodi, pozivajući se na izvore iz "Zelenila", da je čitav promet ostvaren tako što je "Zelenilo" tu firmu uvodilo u poslove kao podizvođača na tenderima koje je dobijalo.

U "Zelenilu", ni posle više od šest meseci kako je VOICE poslao zahtev za dostupnost informacija od javnog značaja, nisu odgovorili na pitanja o poslovima sa "Zelenom miljom". Takođe, u ovom gradskom preduzeću ni za 021.rs nisu ništa odgovorili povodom poslovnih odnosa sa novoosnovanom firmom.

Istraživanje novinara VOICE o ovom slučaju možete pročitati OVDE.

  • stasa

    07.08.2018 12:01
    A kapital DESET 'LJADA! To je pos'o...kad od deset 'iljada napravis milione! A jos uz to i mlad 85-to godiste...jos da znam sat rodjenja,pa da mu uradim natalnu kartu!
  • dule

    06.08.2018 09:25
    Veleizdaja se ne radi za džabe.

    Daj bože da što pre potpiše, dobije svoje 2-3 godine da pokradu šta još mogu pa možda posle toga prodišemo.

    Žao mi samo naroda koji će ostati dole, oni će najgore proći.
  • ahahah

    05.08.2018 16:35
    bitno je da mene banka pita da li sam funkcioner i da li perem pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti