Devet i po miliona za Karlovačku berbu grožđa

Opština Sremski Karlovci izdvojiće skoro devet i po miliona dinara za manifestaciju Karlovačka berba grožđa.
Devet i po miliona za Karlovačku berbu grožđa
Foto: 021.rs
Od toga će 8.400.000 dinara otići na organizaciju događaja, 788.300 dinara na postavljanje električnih instalacija, a 279.676 dinara na usluge obezbeđenja. Ugovor za organizaciju dobio je STZR "Line Audio", sa podizvođačem "Studio Kit".
 
Festival će trajati od četvrtka, 6. septembra, do nedelje, 9. septembra, a opština je imala specifične zahteve prilikom raspisivanja javne nabavke.
 
Naime, na di-džej binama trebalo bi da nastupi šest di-džejeva iza kojih stoje nastupi na velikim festivalima, uključujući pet nastupa na Exit festivalu u poslednjih pet godina. Minimalno četiri di-džeja trebalo bi da imaju i svoje radijske emisije na jednoj od najpoznatijih radio stanica u zemlji koja emituje žive nastupe di-džejeva, uz ekskluzivne licence za emitovanje svetskih radio stanica u Srbiji.
 
Grožđebal bi trebalo da otvori pop bend koji postoji minimum osam godina, koji ima četiri vokala i dve akustične gitare, minimum četiri studijska albuma, najmanje dve MTV nagrade za spotove i "Oskar popularnosti" za najbolju pop grupu. Isto veče bi trebalo da nastupi i bend narodne muzike (od minimum sedam članova), koji postoji najmanje petnaest godina.
 
U subotu bi trebalo da nastupi pop pevač čija solo karijera traje bar osamnaest godina, koji je izdao četiri studijska albuma i koji je u poslednjih pet godina nastupio na Eurosongu. Ovi kriterijumi prilično sužavaju izbor organizatora kada je u pitanju izvođač za subotu, pa će to najverovatnije morati da bude Željko Joksimović.
 
Posle pevača sa iskustvom na Eurosongu, na red dolazi šestočlani pop-rok bend koji ima nastupe na najmanje osam festivala u Srbiji od kojih bar dva na Beer festu u Beogradu.
 
Organizator je zadužen i za ozvučenje, video bimove i postavljanje bina.
 
Obezbeđenje manifestacije - grupa ponuđača ili jedan ponuđač sa dva imena?
 
Za obezbeđenje manifestacije odabrana je grupa ponuđača koja uključuje firme "Ipon bezbednost" i "Ipon security". Međutim, pored jedne reči u imenu, ove dve firme dele zakonskog zastupnika i adresu.
 
"Ipon security" postoji od 2009. godine, a "Ipon bezbednost" od 2014. godine. 
 
Iako su obe firme registrovane za delatnost pružanja usluga obezbeđenja, osnivački akt priložen za "Ipon bezbednost" odnosi se na sasvim treću firmu koja nije ni registrovana u APR-u, a kako u dokumentu piše, bavi se proizvodnjom ulja i masti. Ta treća firma ima drugog zakonskog zastupnika koji je zapravo i zakonski zastupnik još jedne firme koja se nalazi na istoj adresi sa "Ipon security" i "Ipon bezbednost", pod imenom "Ipon security events".
  • Sve Po Starom

    05.05.2019 11:46
    Biće novih odela
    Za ove milione Karlovčani su mogli asfaltirati više od polovine ulica, mogli su nahraniti gladne u Narodnoj kuhinji, koja je zatvorena jer opštine nema novca za te namene, mogli su zameniti kompletnu javnu rasvetu, mogli su bar okrečiti Osnovnu školu, a imaju samo jednu, mogli su polupati korov oko zgrade starog vrtića, jer bi tu uskoro mogao da zaživi centar za migrante, mogli su svi funkcioneri da kupe po nekoliko odela, ovako to je privilegija samo jednog itd.

    Teška vremena! baš me interesuje da li je bivši pop potkradao samo SPC ili i privatni karate klub predsednika opštine?
  • RSrbija

    31.08.2018 17:03
    Smrdojvodina
    Vojvodina - pokrajina zabave, razbibrige i jednostrane cenzure "nezavisnih" medija.
  • R Srbija

    31.08.2018 13:25
    Vojvodina - pokrajina zabave i razbibrige

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.