Kako da naučite da prepoznate da li vas neko laže?

Znojenje, trzanje, izbegavanje pogleda, dodirivanje nosa i drugi, često sitni pokreti i pojave mnogima su signal da osoba sa kojom razgovaraju laže.
Istina je da ne mora biti u pitanju baš laž, već nervoza i nesigurnost. 
 
Spoznaja da li nas osoba laže ili govori istinu potiče iz naših sposobnosti da to prepoznamo. Ova sposobnost se, kao i svaka druga, uči i vežba, a ista veština vrlo je korisna u svakodnevnom životu. Naime, sposobnost da prepoznamo laž u odnosu na istinu dobro dođe u sferi nekretnina, marketinga i odnosa s javnošću, ali i u profesijama poput inspekcije, policije i drugih.
 
Veštinu "psihologije laganja" možete naučiti već sada, bez ikakvog predznanja i pripreme. Svoje znanje na vas će preneti stručnjaci Instituta za bihejvioralnu forenziku "Valentis", iskusni "detektori" ljudskog ponašanja i psihe u raznim situacijama - od običnih, svakodnevnih situacija do ozbiljnih problema.
 
Kriminalistički psiholog i poligrafski ispitivač dr sc. Boris Đurović i master inženjer menadžmenta ljudskih resursa Mirko Zorić treću godinu zaredom obučavaju građane kako da detektuju neistine. U okviru svog rada klijentima pružaju praktične, proverene i savremene metode pomoću kojih se analizira ljudsko ponašanje, a u nameri da se olakša svakodnevni život i donošenje sigurnijih odluka. 
 
 
Kroz treninge, polaznici se na realnim primerima i u čestim situacijama uče da prepoznaju obrasce ponašanja koju upućuju na laganje, što ih ostavlja s mnogo boljom sposobnošću procene i planiranja.
 
"U situacijama kao što su kupovina stana ili odabir partnera ne donosimo benignu ili beznačajnu odluku, već se bavimo pitanjima koja su nam od ogromnog značaja u godinama pred nama - greške često koštaju. Cilj je da adekvatno interpetiramo znakove uznemirenosti i prepoznajemo ih u odnosu na plasiranje laži", objašnjava Boris Đurović, koji je devet godina radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao poligrafski ispitivač.
 
 
Naša dva sagovornika putem interaktivnih treninga po celoj Srbiji dele znanje u oblastima za koje su specijalci. Polaznici njihovih radionica uče čemu služi poligraf, šta govori određeni pokret ruku i šta naš sagovornik želi da poruči govorom tela.
 
Štaviše, Novosađani imaju odličnu priliku da se već početkom septembra upoznaju sa psihologijom laganja. Javni trening "Psihologija laganja i bihejvioralna analiza komunikacije" održaće se 8. i 9. septembra u studiju "Hipokrat", a posetioce očekuju dva celodenvna predavanja, od 11 do 18 časova.
 
Pohađanjem ovog treninga, stičete sertifikat o završenom "basic" nivou znanja, a dobijate i prezentacije sa predavanja.
 
 
Prijavom do 1. septembra, ostvarujete mogućnost za 10 odsto popusta na kotizaciju.
 
Kompletne informacije o treningu, načinima prijave i terminima možete saznati OVDE.
  • Армаггедон

    30.08.2018 22:05
    Скупштина је одличан полигон за праксу.
  • Kaćanka

    30.08.2018 17:56
    @terapeut
    Upravo sam htela tako nešto da kažem....aman, polovina nas ovde je rođena sa takvom sposobnošću laganja i prepoznavanja istog da su taj kurs zajedno sa poligrafom ovde beznačajni.
  • terapeut

    30.08.2018 10:39
    "master inženjer menadžmenta ljudskih resursa"
    Do čega je došlo inženjerstvo ...

    Ričard Helms, nekadašnji šef CIA, objasnio je 1978. godine da postoje pojedinci iz Istočne Evrope koji umeju u bilo koje doba dana i noći da prevare poligraf. “Pronašli smo mnogo istočnih Evropljana koji mogu da pobede poligraf a da ne trepnu, iako vi znate da lažu i imate i dokaze da lažu" – rekao je Helms.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti