Divlji parking na Novom naselju biće pretvoren u zeleni trg

Uprava za građevinsko zemljište finansiraće pretvaranje divljeg parkinga na Bulevaru kneza Miloša u zeleni trg.
Divlji parking na Novom naselju biće pretvoren u zeleni trg
Foto: 021.rs

Ovaj projekat, čija je vrednost procenjena na 8,2 miliona dinara, realizuje se u okviru projekta uređenja 46 malih urbanih celina u sklopu priprema za održavanje Evropske prestonice kulture 2021. godine.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da devastiran prostor na Bulevaru kneza Miloša 17-27 služi kao divlji parking i da je predlog uređenja rad autorskog tima Tijane Suzić i Marijane Žuruvije.

Projektom je predviđeno rušenje i uklanjanje postojećih betonskih ploča i asfalta, kao i sloja nekvalitetne travnate površine. Prilikom uređenja, postojeće drveće će se zadržati, postaviti novi behaton, dodati površine za sedenje, klasične klupe, korpe za otpatke i urediti zelene površine.

Od oko 1.100 kvadrata platoa, 400 kvadrata će biti pod behatonom, a 700 pod travom. Prostor će dobiti i novu led rasvetu, kao i dekorativnu led rasvetu.


Tender je otvoren do kraja septembra, i ukoliko bude uspešan, za očekivati je da će ovaj prostor na Novom naselju biti uređen do kraja ove godine.

  • Nenad

    01.09.2018 21:32
    A bazen na Naselju?
    Obecase,iskopase rupu,a onda cute 10 godina i vise.Gde je zapelo?Ruglo kraja,staniste komaraca,zaba ,opasnost po zdravlje.
  • Jovan

    31.08.2018 12:52
    katra
    Može li se negde u gradu napraviti parking koji se neće plaćati za nas koji moramo iz prigradskih mesta kolima da dodjemo do grada? Ili će parking servis biti nemilosrdan u punjenju budzeta grada?
  • /

    30.08.2018 17:00
    /
    a onaj parking koji sluzi za prodaju kola ne dirate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti