FOTO: Spektaklom kod Beogradske kapije počeo Festival uličnih svirača

Sinoć je u Novom Sadu počeo 18. Festival uličnih svirača koji se održava u okviru manifestacije Gradić fest.
FOTO: Spektaklom kod Beogradske kapije počeo Festival uličnih svirača
Foto: 021.rs

Povorka sa više stotina Novosađana krenula je tačno u 20h sa Trga slobode ka Podgrađu, a predvodili su je orkestri limenih duvača "Bandakadabra" iz Italije, "Orquestra Creativa" iz Portugala i "Sambansa" iz Novog Sada.

Pravi spektakl priredio je španski pijanista i performer David Moreno ispred Beogradske kapije, svirajući za klavirom podignutim osam metara u vazduh.

Festival traje tri dana, a celokupan program sadrži koncerte, filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse koji će biti izvedeni na ulicama Gradića.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija "Inboks", a kompletan program možete pogledati OVDE.

  • Svetlana

    31.08.2018 14:54
    U cilju bezbednosti brojnih posetilaca Festivala potrebno je blagovremeno proceniti rizike, obezbediti pristup ekipi Hitne pomoći, koridor za prolaz ... sinoć je interesantan performans pretvoren u guranje, svađu sa obezbeđenjem, preklinjanjem mama da ih propuste sa decom, što je onemogućavalo uživanje u muzici i pratećem programu... prilikom informisanja javnosti najaviti eventualna zatvaranja prolaza i moguće izlaze
  • Aleksandar

    31.08.2018 12:53
    Sjajan festival
    Festival je izuzetno dobar i steta je sto ne draje vise dana. Mesto odrzavanja je lepo i zanimljivo ali je neprakticno i lose za nastupe koji privlace veliki broj ljudi kao ovaj sinoc. Ideja organizatora da zatvori izlaz prema Bg kapiji se pokazao katastrofalan. Nadam se da ce u buduce povesti vise racuna o organizaciji, a za "velike" nastupe je centar mnogo prakticniji i bolji za sve.
  • vučić

    31.08.2018 12:18
    dačić
    @laki
    sve što navodiš je tačno i ja te potpuno razumem, ova nacija je ionako izgubljena u svemiru pa ni ne čudi takva replika.....)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti