Danas čišćenje Bećarca i Petrovaradinske tvrđave

Svetski dan čišćenja,15. septembar, biće obeležen i u Novom Sadu akcijama čišćenja Bećarca i Petrovaradinske tvrđave.
Danas čišćenje Bećarca i Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs
Cilj akcije je prvenstveno da se na globalnom nivou pokrene pet odsto ljudi koji će izaći i očistiti svoju okolinu od smeća i đubreta. Ove godine akcija je zamišljena kao jedan veliki "zeleni talas" od Japana do Havaja, sa stotinama miliona volontera, koji će čistiti celu planetu istog dana u periodu od 10 do 18 časova.
 
Pre 10 godina u Estoniji je organizovano prvo čišćenje divljih deponija na koje se odazvalo četiri odsto populacije. Kako je akcija prošla vrlo uspešno, od strane JCI Estonia, Zelenog pokreta Estonia i kompanije Skype osnovan je pokret "Let’s do it! World" sa ciljem da se u budućnosti cela Planeta ujedini sa zajedničkim ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i suprostavljanju globalnom problemu otpada/divljih deponija
 
Sada se akciji priključuuje i Novi Sad. Akciju čišćenja Petrovaradinske tvrđave organizuju Udruženje građana 3D Svet i Ugrip, dok iza čišćenja Bećarca stoje JCI Novog Sada, Eko kurir i Planinarsko-rekreativne sekcije FTN-a. 
 
Čišćenje nadzemlja i dela podzemlja Petrovaradinske tvrđave počeće u 8 časova ujutru. Okupljanje volontera počinje u 7:30 časova u Carskom Šancu "kod Tigra".
 
Volonteri koji će čistiti Bećarac, na toj plaži će se naći u 10 časova.
 
Više o čišćenju Petrovaradinske tvrđave možete pročitati OVDE, a o sređivanju Bećarca OVDE
  • Tokmak

    15.09.2018 21:03
    Pitam se
    Zašto bih ja radio ono što treba da rade oni koji su za to plaćeni?
  • Jovica NS

    15.09.2018 08:14
    Ne može sto volontera da očisti što jedna stoka može da zagadi...
  • dzo

    13.09.2018 17:23
    @kulturan
    Pa to. Dokle god ima budala da ciste za stokom i to za dzabe, stoka ce i da se ponasa kao stoka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.