"Lonely planet" turistima preporučuje Novi Sad

Novi Sad našao se na trećem mestu najboljih turističkih destinacija prema analizi turističkog vodiča i izdavača "Lonely planet", saopštila je Turistička organizacija Novog Sada.
"Lonely planet" turistima preporučuje Novi Sad
Foto: 021.rs
Glavni urednik "Lonely planet" Tom Hal istakao je da su izuzetna austrougarska arhitektura, niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta razlog zašto je Novi Sad postala destinacija koja se mora videti.
 
Pošto je Novi Sad Evropska prestonica mladih 2019. godine, dodao je Hal, donji grad Petrovaradinske tvrđave biće podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture.
 
Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, dolazak turista, sve veći broj noćenja i promocija na stranim tržištima urodili su plodom, jer je interesovanje turista za Novi Sad u već devet godina sve veće. Grad je od turizma prihodovao i kroz boravišnu taksu i to u iznosu od 37 miliona dinara za prvih devet meseci ove godine.
  • Markisa

    25.10.2018 17:45
    @ ex chapman
    Druze ti bas imas neki problem.
    Redovno ti komenarises pa sam te upamtio.
    Razumem da si se odselio i da si iz nekog razloga nezadovoljan svojim zivotom, ali majstore mozda da svoje frustracije i komplekse kanalises na drugi nacin. I prestani vise da pljujes po nasem gradu, postaje neukusno.
    Ne podrzava mnogo ljudi prethodne ili ovaj rezim, svako ima pravo na svoje misljenje i ne interesuje me to, ali to nije razlog da ti pljujes i vredjas ovaj grad. Nije svaka tema protkana politikom, nije bas sve tako crno.
    Kad bolje razmislim neka si se i odselio.
  • ex chapman

    25.10.2018 13:04
    @Seka Persa
    draga Seka Perso, moj komentar je namenjen ljudima koji žive u NS. većina njih nikakve vajde nema od toga što je NS pohvaljen kao turistička destinacija. osim ako se ne bave turizmom - otud i onaj dodatak na kraju o mom budućem hostelu :)
    želeo sam da istaknem razliku između turiste koji dođe, provede se i ode, i meštanina koji tu ostaje 365 dana u godini.
  • Seka Persa

    25.10.2018 00:37
    Ma drago mi...nekako.

    Ali...

    Radi se samo o komercijali. Da li je iko primetio da su u vodiču na sajtu navedeni samo restorani (čini mi se) istog vlasnika. Verovatno ćemo sazanti i koliko je ova reklama grada koštali.

    Ali ne marim!

    Marim za KATASTROFALNU fotku na Lonely Planet sajtu

    Iiii...
    @ExChap/Man

    Ne znam u kom delu teksta se spomnije ko bi gde voleo da živi i koji je povod za Vaš komentar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti