Preinačena presuda protiv Autonomije po tužbi Danijela Kulačina

Vrhovni kasacioni sud preinačio je presudu Apelacionog suda u Beogradu kojom je portal Autonomija, po tužbi Danijela Kulačina, kažnjen sa 300.000 dinara, uz prateće zatezne kamate i sudske troškove.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je presuda Vrhovnog kasacionog suda potvrdila njihovu ocenu, kao vlasnika ovog portala, ali i stavove drugih relevantnih novinarskih i medijskih udruženja, da je odluka Apelacionog suda donesena protivno zakonu, sa nemuštim obrazloženjem i bez pravog uvida u prirodu predmeta.

Prethodno je Viši sud u Beogradu doneo odluku kojom je odbačena tužba Danijela Kulačina, nekadašnjeg funkcionera Treće Srbije i vlasnika firme koja je svojevremeno bila zainteresovana za kupovinu medija u Vojvodini – protiv NDNV-a i njegovog portala Autonomija.

Presuda Apelacionog suda je dovela u pitanje opstanak portala Autonomija, pa je NDNV organizovao kampanju skupljanja novca "Spasimo Autonomiju!", tokom koje je (od 24. do 30. maja 2017. godine) od svojih čitalaca skupila ukupno 404.343 dinara.

Novac koji je vraćen portalu Autonomija, a koji je prikupljen u kampanji, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iskoristiće za izradu istraživačkih i analitičkih tekstova, ispod kojih će biti jasno naznačeno da su ih finansirali čitaoci.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine podneće izveštaj čitaocima i javnosti o načinu kako je utrošen ovaj novac.

  • Nemanja

    26.10.2018 11:36
    @zemara

    Prave zeme - o kući prde ali se tamo ne vraćaju.
  • Cale

    25.10.2018 14:27
    Bravo!
  • Lala

    25.10.2018 13:31
    Za zemaru
    Samo kad ovi tvoji vraćaju. Okreni se zemo oko sebe pa pogledaj šta su samo ovi tvoji uradili otkako su došli "amo"i šta su sve unakazili u ovom nekad lepom gradu. Vi ste zemare čudo za izložbu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti