Radi se detaljna analiza o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta

Firma "MP & Associates" u narednom periodu radiće na izradi modela buduće upotrebe Radničkog univerziteta.
Radi se detaljna analiza o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta
Foto: 021.rs
Na firmi, koja je na tenderu Grada dobila posao vredan 4,7 miliona dinara bez PDV-a, sada je da analizom pokaže koji scenario je najrealniji i najisplativiji za Grad Novi Sad, koji je ranije ove godine preuzeo kompletno vlasništvo nad zgradom.
 
Scenariji koji su mogući su:
 
1. Prodaja zgrade u trenutnom stanju.
2. Prodaja rekonstruisanog objekta koji zadržava svoju namenu.
3. Prodaja rekonstruisanog/adaptiranog objekta koji ima novu namenu.
4. Rekonstrukcija za potrebe javnog interesa.
5. Rekonstrukcija i izdavanje u zakup zgrade.
6. Drugi scenariji.
 
Studija bi trebalo da pokaže koliko novca je potrebno za sređivanje objekta i šta je finansijski izvodljivo, koliko je objekat tržišni opravdan, u kakvom je trenutno stanju, gabaritu i kapacitetu, u kakvom su stanju pristupne saobraćajnice, parkinzi i instalacije, te kako izgleda imovinsko-pravna dokumentacija u ovom trenutku.
 
Ova studija logična je posledica postupka Grada, koji je nedavno od Vlade Srbije zatražio i dobio vlasništvo nad preostalih 9/10 objekta kojima nije upravljao. Desetinu je Grad dobio od "Dnevnik holdinga" 2009. godine na ime duga za poreze i druge dažbine.
 
Zgrada Radničkog univerziteta u ulici Vojvođanskih brigada izgorela je u požaru 2000. godine, a od tada nikad nije u potpunosti obnovljena. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ranije je izjavio da postoje zainteresovani investitori za zgradu Radničkog.
 
Detaljnije o istoriji Radničkog univerziteta, ali i o osnivanju Novosadskog dečijeg kulturnog centra u Radničkoj 20, čitajte OVDE.
  • Već 3 puta pitam

    23.11.2018 18:30
    Ko je odgovarao za požar?
    Znate li da niko nije odgovarao za požar ovakvih razmera? Već 3 puta pokušavam da pitam javno (a time valjda i redakciju Radija 021) - ko je to bio i zašto se o tome napadno ne piše. Mora da je neko koga se ne sme sada dirati. Eeee, novinari!
  • Broz

    22.11.2018 09:06
    PR
    Radnički , na žalost, ima funkciju čiviluka:
    za početak neka skinu onu mega fotografiju i prekinu da zlostavljaju Novosađane da moraju da je gledaju! U hodu, sa terasa, kroz prozore, iz autobusa...
  • ФИРМА 1989

    21.11.2018 22:09
    ставити ту да буду градски одбори свих странака, па нек се покољу међусобно ту ко људи. Или да се понапијају заједно и пиш..у по нама са врха зграде, то би им вероватно било драже.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti