Počinje projektovanje biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Uprava za građevinsko zemljište i investicije je posle više od godinu dana na trećem javnom tenderu uspela da pronađe firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju i gradnju pešačkih i biciklističkih staza na delu Bulevaru Mihajla Pupina.
Počinje projektovanje biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina
Foto: 021.rs

Posao je pripao firmi "Grad put" iz Loznice koja je bila ponuđač na prethodnoj javnoj nabavci, ali tada nije imala ispravnu dokumentaciju. U ponovljenom postupku su imali sve potrebne papire, tako da je prihvaćena njihova zajednička ponuda sa firmom Projektni biro "Terraprojekt" iz Šapca, pa će oni za 692.400 dinara sa PDV-om u narednih 119 dana projektovati kako će izgledati buduće pešačke i biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina, u delu od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka (Varadinski most).

Podsetimo da je ideja gradskih urbanista da se na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje će se protezati iza podzemnih prolaza i imaće, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu Bulevara, od nekadašnje "Komunalne banke", do Banovine biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle. U preostalom delu Bulavara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze će se urediti i po potrebi proširiti.

Sve ukupno u ovom delu centra UGZI očekuje da bude rekonstruisano ili izgrađeno 1.090 metara biciklističkih staza širine dva metra, s tim da bi delimično bile rekonstruisane i pešačke staze u istom delu.

S obzirom da je tender uspeo i uzimajući u obzir rok za izradu tehničke dokumentacije, izvesno je da će radovi uslediti naredne godine. Ipak, prvo će biti potrebno odvojiti sredstva u budžetu i uspešno sprovesti tender za izbor izvođača radova.

  • Mastodont

    22.11.2018 10:34
    @Čučuk Stana

    Nosiš svoju najbližu rodbinu okolo u rancu?
  • Sale

    22.11.2018 09:43
    Vidi se da je UGZI bitno da to neko sa strane odradi za sto manje novca, jer ocigledno da ostali u NS i oklolini traze vise novca za projekat.
    Treba napraviti biciklisticku stazu bez ivicnjaka na trotoaru ili uz kolovoz, sa jasno obelezenim znacima i obavezno znakovnim obavestenjem pojedinih lokacija u gradu i distancom u m ili km na odredjenim punktovima, radi bolje orjentacije.
    Svi koji zive u gradu su uglavnom upoznati sa biciklistickom turom kroz grad ali ostali koji dolaze sa strane ili turisti nisu, tako da bi se time svakako bolje razvila mreza biciklistickih staza u gradu i privukla mnoge ljubitelje dvotockasa.
  • Čučuk Stana

    21.11.2018 22:59
    Ako moze bez ivicnjaka, inace cu nositi cekic i pajser u rancu ima sve da izravnam!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti