Stanari iz centra će tražiti izmeštanje noćnih klubova

Skupština stanara iz zgrade u Ulici Kralja Aleksandra broj 5 ponovo će se obratiti Gradskoj skupštini kako bi im pomogli u rešavanju problema sa bukom iz klubova "Trčika" i "Đardino".
Skupština stanara iz zgrade u Ulici Kralja Aleksandra broj 5 ponovo će se obratiti Gradskoj skupštini kako bi im pomogli u rešavanju problema sa bukom iz klubova "Trčika" i "Đardino".

Predsednica Skupštine stanara zgrade pored "Đardina", Zorica Gudurić, kaže da se ta situacija ponavlja iz vikenda u vikend i da je to problem sa kojim se bore od 2001. godine. "Prošle i pretprošle subote je bila komunalna inspekcija, zvala sam oko dva sata posle ponoći. Prekinuta je muzika i ti mladi su izašli napolje. Bila je policija i ranije, ali dođu, popiju piće, odu, a ovi opet nastave", priča Gudurićeva za Radio 021.

Ona tvrdi da je najveći problem "Trčika" koja vikendom radi i do 5 ujutru, dok su u "Đardinu" postavili neku vrstu izolacije, pa se muzika iz tog kluba manje čuje.

Stanari iz centra grada se sa ovim problemom bore još od 2001. godine, obraćali su se i tadašnjim gradskim vlastima, ali se nikada ništa nije promenilo niti je ikakav odgovor stizao od bilo kog gradonačelnika, pa i sadašnjeg - Igora Pavličića, kome su takođe pisali, kaže Zorica Gudurić.

Podsećamo, gradski Savet za javni red, mir i bezbednost prošle nedelje je na osnovu ove pritužbe odlučio da Gradskom veću uputi predlog za skraćenje rada noćnih klubova, sa tri sata ujutru na jedan posle ponoći. Mišljenja Novosađana koje smo anketirali o tome su prilično podeljena, mlađima nije dovoljno da im izlazak traje samo do jedan sat, dok stariji sugrađani, naročito oni koji žive u centru, nemaju ništa protiv i kažu da je tako i u skoro svim evropskim gradovima.

Predloženo je i povećanje kazni koje izriče komunalna policija, ako se ovo ograničenje prekrši. Međutim, da bi se i to dogodilo potrebno je da takav predlog usvoji Skupština grada, rekao je kratko za naš radio načelnik komunalne policije Nebojša Radovanac.

Jedna od ideja je i izmeštanje klubova iz stambenih zona u delove kao što su Kineska četvrt, Ribarac ili na Petrovaradinsku tvrđavu, pa će se stanari Skupštini grada obratiti i sa tim zahtevom, ali kako kažu, ne veruju da će od toga nešto biti. (V. Đurić)

  • @Mags

    28.02.2011 14:12
    Problem je u tome što je većina kafića registrovano kao noćni klub, tako da im ne možeš ništa ako radi do 3 ujutro i to bilo koji dan u nedelji.
  • mags

    28.02.2011 10:05
    Kafe Estetiko na Bulevaru Cara Lazara ima živu muziku petkom, subotom, nedeljom, utorkom i četvrtkom do 3h posle ponoći.

    Vikendom kafići treba da rade do 1h a radnim danima do 23h, zar ne?

    Čini se da gazda ima debele veze ili coluje lovu da duže radi!!!
  • 28.02.2011 09:54
    @Lale
    ..a gde to videste da je centar samo poslovni,govorim o gradovima Evrope a ne americkog kontinenta,u tim evropskim naseljima od par hiljada stanovnika pa do par miliona stanovnika jos i te kako SE ZIVI u centru gde su banke,razne firme,restorani,kafici,javne garase ne vise od 2-dva sprata koje su fasadno uklopljenje sa fasadama stambenih objekata,a NS po broju stanovnika nije selendra nikada bio a sada jeste zbog osoba koje misle da stari deo grada treba srusiti zbog visespratnica i ljude iseliti iz stanova u centru, i jos pritom pustati glasno muziku te NS dobija obrise konstantnog vasarskog grada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.