Porodici koja je izgubila sve u požaru obećana pomoć

Porodica Anđelković iz Novog Sada, kojoj je izgoreo dom u požaru prošle nedelje, dobiće dodatnu materijalnu pomoć od Centra za socijalni rad, čiji su korisnici socijalne pomoći.
Porodici koja je izgubila sve u požaru obećana pomoć
Foto: 021.rs
Otkako je obelodanjeno šta se porodici dogodilo, brojni građani angažovali su se da pomognu porodici sa petoro dece, čija majka Olgica je i teško bolesna. Skupljena je zavidna količina pomoći u vidu garderobe i drugih potrepština, ali je najveći problem ostao nerešen, a to je smeštaj.
 
U akciju se uključila i Združena akcija "Krov nad glavom", koja je informacije o mogućnosti da se pomogne porodici da se skući tražila i u Gradskoj kući.
 
"Pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković nam je, i pored primedbe da su tamo živeli bespravno, kazala kako 'niko ne sme biti na ulici', a ostaje nejasno na koji način, pošto nam je takođe rekla da u Novom Sadu ne postoje slobodni socijalni stanovi. Ljudima je ponuđena 'jednokratna urgentna interventna pomoć' preko Centra za socijalni rad, ali o tome takođe nismo dobili detaljnije informacije", saopštila je ova inicijativa na Fejsbuku nakon posete Gradskoj kući.
 
Da ne postoji mogućnost stambenog zbrinjavanja porodice kažu za 021 u Centru za socijalni rad. Kako naglašavaju, Centar preduzima "sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti radi pružanja materijalne i druge potrebne pomoći ugroženoj porodici". 
 
"Dodatna materijalna podrška porodici radi lakšeg prevazilaženja nastale situacije će takođe biti realizovana. U okviru svoje redovne delatnosti Centar za socijalni rad Novog Sada ne raspolaže uslugom privremenog, urgentnog stambenog zbrinjavanja porodice", navode u Centru za naš portal.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za 021 da Grad ima mogućnost da pomogne kao što je pomogao porodicama iz Dositejeve ulice, koje su imale sličan problem nakon urušavanja stanova usled divlje gradnje. 
 
"Postoje mere podrške socijalne zaštite za incidentne situacije. Ja verujem da će Centar za socijalni rad profesionalno i efikasno odgovoriti na te zahteve, a socijalni stanovi su ranije podeljeni putem sprovedenih konkursa i to je učinjeno po pravilima kojih moramo da se držimo", naveo je Vučević.
 
Nakon požara, Olgica, njen suprug i njihova deca borave u skučenom prostoru. Za njih je otvoren žiro-račun, a kako da pomognete saznaćete OVDE.
  • Dj.

    04.02.2019 22:20
    Smejurija
    Čuj, nema, pa da je u pitanju neki tatin sin, neki pregaženi pešak i sl, rešenje bi se našlo u roku od par sati.
    E a pošto su u pitanu obični smrtnici... ko im je kriv što su rođeni i žive u Srbiji.
    Ko nam je svima kriv.
  • Građanin

    02.02.2019 12:18
    Sve one silne pare potrošene za luksuznu novogodišnju rasvetu, za honorare kojekakvim drekavcima koji su prangijali na Trgu tokom novogodišnje noći, sve te straćene pare za jeftinu zabavu, koja nije bila primerena za ogroman broj stanovnika našeg grada, pa zar nisu sve te silne pare mogle biti preusmerene za nešto pametnije od tako jedne trećerazredne i prostačke, nazovi "zabave" od nekakvog "DR" Neleta i ostalih?
    Pa zar nisu te pare, koje su spiskane na gluposti, kojih se većina građan više i ne seća, mogle da budu potrošene upravo za ovakve potrebe, za socijalno ugrožena lica ovog grada?! Pa i oni su ljudi, nisu krivi što ih je tako nešto snašlo...
    Sram da bude ovu gradsku vlast, sram da vas bude, šljamu jedan neodgovorni! Fuj!
    Nadam se samo da će vam uskoro doći kraj vaših bahatosti i da ćete završiti na političkom đubrištu istorije ovog grada, kao jedna od najbahatijih do sada u istoriji Novog Sada! Posle "naše Maje", naravno! Jer nju teško ko može da nadmaši po bahatosti i promašajima koje je tokom svoje vlasti učinila ovom gradu!
  • Altaïr

    02.02.2019 10:19
    da se nadovezem
    ako bude objavljen moj prvi komentar...
    I opet ljudi unaokolo skupljaju novac i humanitarne ustanove (znam da su tu bas zbog ovakvih stvari). A Novi Sad levati sa trafikama za to vreme... za drzavu da ni ne pricam.. Zar nije dovoljno sto svaki gradjanin placa vase hirove a vi za jednu porodicu koja je stvarno u losem stanju ne mozete da iskesirate lecenje ili to glupo stambeno pitanje sto vas ama bas nista ne kosta! stidi te se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti