Državni revizor ove godine kontroliše Pokrajinu, Grad Novi Sad i Klinički centar Vojvodine

Državna revizorska institucija trenutno se nalazi u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, Gradu Novom Sadu i u Kliničkom centru Vojvodine, gde kontroliše poslovanje i trošenje ovih ustanova i organa.
Državni revizor ove godine kontroliše Pokrajinu, Grad Novi Sad i Klinički centar Vojvodine
Foto: 021.rs
Revizije bi trebalo da traju mesecima jer su izuzetno obimne i detaljne, a reč je i o velikim sistemima, sa kompleksnim organizacijama. 
 
Pretpostavka je da ovo nisu jedini subjekti revizije ove godine u Novom Sadu. Ko će sve od javnih preduzeća i ustanova u gradu biti predmet posete državnog revizora nije trenutno moguće otkriti, objašnjava za 021 predsednik Državne revizorske institucije Duško Pejović.
 
"Ko su ostali subjekti revizije koji se nalaze u programu revizije za 2019. godinu, a kojima još uvek nije uručen zaključak o sprovođenju revizije, nismo u mogućnosti da odgovorimo zbog poverljivosti ovog dokumenta", navodi za 021 predsednik DRI.
 
Kako dodaje, celokupan spisak organa, ustanova i preduzeća koji će biti pod kontrolom revizora ove godine biće javno objavljen - kao i do sada, na sajtu Državne revizorske institucije.
 
Saznanja revizora o radu ustanova i organa pod revizijom objavljuju se krajem svake kalendarske godine. Objavljeni podaci uvek se odnose na prethodnu godinu, pa će se tako podaci o kontroli poslovanja ove godine odnositi na 2018. godinu.
 
DRI je prošle godine otkrio manipulacije i nezakonitosti, između ostalog, u Sremskim Karlovcima, gde nisu pronađeni dokazi da je portal Brif, dobitnik ubedljivo najviše sume novca na medijskom konkursu, realizovao sadržaj za koji je plaćen.
 
DRI je otkrila mahinacije i u "Vodama Vojvodine" sa odvodnjavanjem, ali i sa medijskim davanjima, dok je u "Putu" otkrila zaposlene koji nemaju dokaze o potrebnoj stručnoj spremi.
 
U "Gradskom zelenilu" je DRI otkrila povlašćene pomoćnike direktora i nezakonita zapošljavanja, a u Zavodu za transfuziju nezakonito prisvojene milione dinara od distribucije krvi bolnicama.
 
Uvećani koeficijenti i ručkovi predsednika opštine na račun građana otkriveni su, između ostalog, u poseti Beočinu.
  • Una

    05.03.2019 10:06
    Mf
    Sta bi sa izvestajemDRI na 140 strana iz kontrole na Medicinskom fakultetu u NS za 2016.,u kom je izneto da su stotine miliona potrosene mimo zakona. Nema ni prekrsajne a kamoli krivicne prijave za odgovorne. Tako im je DRI samo stavlla do znanja da slobodno nastave sa lapanjem sto su ovi i uradili a narodu zato podizi poreze da ovi imaju sta da lapaju....Ubi nas korupcija!!!
  • Igrokaz

    04.03.2019 21:30
    Revizor:Gospodo pa vi ste krali,namestali nabavke
    Subjekt:Pa kraduckali smo ...ono...namestali...
    Revizor:Nemoj te vise...aj' vidimo se za 5 godina
    Subjekt:Aj'...
  • Ana

    04.03.2019 20:58
    Revizija u VV moze da se vrati odmah,i da nikad ne izlazi.Namesta se sakom i kapom svaka nabavka a zna se ko i diriguje preduzecem.Srecom i ovima u Banovini je dosta svega pa se prica da ce uskoro zavesti bar nekog reda i najuriti kabadahije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti