LSV inicira smenu Branke Bežanov u Skupštini grada zbog prisustvovanja skupu posvećenom Draži Mihailoviću

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada pokrenuli su inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada.
LSV inicira smenu Branke Bežanov u Skupštini grada zbog prisustvovanja skupu posvećenom Draži Mihailoviću
Foto: 021.rs

Kako navode ligaši, Bežanov je 10. marta učestvovala u obeležavanju godišnjice hapšenja vođe četničkog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića kod Višegrada, što smatraju moralno neprihvatljivim.

Lider LSV-a Nenad Čanak za sada nije želeo da prognozira kako će se završiti njihova inicijativa. Naime, kako kaže, veći deo opozicije bojkotuje Skupštinu grada u sklopu zahteva protesta "1 od 5 miliona", zbog čega je onda za smenu Bežanov nephodna podrška SNS, sa kojom su ligaši u vlasti u Novom Sadu.

"Neću da se bavim time ko će podržati ili ne inicijativu, ali u svakom slučaju mi nećemo da učestvujemo u tome da se propagiraju ratni zločinci. To je naš stav i to je jasno. Šta će da bude dalje to zavisi od naših partnera u koaliciji u Novom Sadu, kao i toga šta odluči naš gradski odbor u Novom Sadu", naveo je Čanak.

Inače, na ovu inicijativu reagovao je Pokret obnove kraljevine Srbije, čija je Bežanov članica, saopštivši da će ona i sledeće godine prisustvovati istom skupu posvećenom Draži Mihailoviću.

"Ako LSV zanima koje će još slične skupove gđica Bežanov posetiti, obaveštavamo ih unapred, kao i javnost, da će to biti tradicionalni skup na Ravnoj gori u maju mesecu, kada će vence položiti na grob generala Draže Mihailovića, na isto mesto i istog dana kada to učini zvanična delegacija Vojske Republike Srbije, odavši tako počast najodlikovanijem srpskom oficiru, kao što je uradila i prošle godine", naveo je POKS u svom saopštenju.

Ovaj pokret dodaje da "s obzirom da je LSV u koaliciji sa POKS, čiji je predstavnik u Skupštini grada Branka Bežanov i da svi zajedno činimo gradsku vlast u Novom Sadu koju vodi SNS, čini nam se ovaj zahtev za smenom jednog gradskog čelnika, kao bedni pokušaj da se LSV predstavi kao opoziciona stranka, što ona to odavno nije".

Sednica Skupštine grada zakazana za ponedeljak, 25. mart, ali nije sigurno da će se inicijativa LSV-a, sa ili bez podrške ostalih odborničkih grupa, naći na dnevnom redu.

  • Margot

    21.03.2019 17:52
    Predlog
    A da pusti ona bradu, sta mislite ?
  • Orwel

    20.03.2019 09:59
    1984
    Malo je poznato pre svega u Srbiji, da je britanski pisac Džordž Orwel svoje čuveno delo 1984. posvetio u predgovoru, pored još nekoliko ličnosti, i Draži Mihajloviću i njegovoj sudbini, kojom se "poigrala" tadašnja britanska administracija ... Taj predgovor su vlasti u FNRJ i kasnije u SFRJ cenzurisale i nisu objavljivale. Koga interesuje može lako da pronađe na internetu, postoji dosta zapisa celokupnog dela na engleskom jeziku na internetu pa može da se podseti Orwelove posvete
  • Петар Миладиновић

    19.03.2019 13:54
    Црвена буржоазија
    Када се Србија буде ретосиљала потомака црвене буржоазије који сада глуме грађанску елиту, а њихови преци су праву српску елиту побили када су уз помоћ Руса ушли у Београд можда и постанемо нормална држава! Лустрација ставка ХИТНО!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti