Direktor "Zoohigijene" iznenada podneo ostavku, na funkciji bio svega tri meseca

Direktor JKP "Zoohigijena" Nenad Benović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saznaje 021.rs.
Direktor "Zoohigijene" iznenada podneo ostavku, na funkciji bio svega tri meseca
Foto: 021.rs
O njegovoj ostavci će se raspravljati na narednoj sednici Skupštine Grada 25. marta. Iako je na funkciji direktora "Zoohigijene" trebalo da ostane do kraja 2022. godine, on je na tom mestu ostao tek nešto više od tri meseca. 
 
Jedan od najmlađih direktora nekog komunalnog preduzeća u svojoj ostavci nije naveo šta su razlozi za odlazak sa čela "Zoohigijene". To nije učinio ni nakon nekoliko poziva 021.rs da objasni svoju odluku.
 
Međutim, ovaj korak za one koji se bave zaštitom životinja u Novom Sadu deluje obeshrabrujuće. Aktivistkinja za zaštitu životinja iz Udruženja "HMM..." Marijana Mutavčieva kaže za 021.rs da se sa Benovićem upoznala u februaru, kada je učestvovala na sastanku na kom su bili novi direktor "Zoohigijene", predstavnica Udruženja za zaštitu životinja SPANS, šefica preduzeća i pravnica.
 
"Tema sastanka bili su tekući problemi i Inicijativa za promenu i usklađivanje gradskih propisa koji uređuju ovu oblast iz 2017. godine, koja se zbog nerazumevanja i nezainteresovanosti bivšeg direktora Aleksandra Bursaća nije pomakla sa početne tačke. Gospodin Benović je pažljivo slušao i pokazao razumevanje, ali i spremnost na saradnju i unapređenje komunikacije sa organizacijama u cilju zajedničkog rešavanja problema napuštenih kućnih ljubimaca, koja je izostajala u prethodnih pet godina. Žao mi je što čujem ovu vest, izgubili smo pet godina sa Bursaćem, ponadali smo se da će stvari krenuti boljim tokom, a sada opet neizvesnost oko izbora novog direktora", poručuje Mutavčieva.
 
Nenad Benović je za direktora "Zoohigijene" imenovan krajem 2018, posle gradskog konkursa.
 
Benović je magistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Radio je, između ostalog, i u Gradskoj upravi za komunalne poslove, Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, Narodnoj banci Srbije...
  • Bobana

    25.03.2019 20:43
    Ostavka
    Nenad Benovic,castan i posten covek.Imala sam priliku da radim sa njim i sve naj,naj za ovog coveka.
  • Neven

    23.03.2019 14:08
    Ja usvojio malu macu, molim od januara u ZOO higijeni da je sterilišu, nema materijala za sterilizaciju. Mislim da oni to prodaju privatnicima!
  • Paradox

    21.03.2019 08:20
    Udomi životinju
    Kako bi bilo lepo kad bi bar svi koji komentarišu udomili makar jednu životinju.
    Btw: ja jesam i nisam se pokajala. Zoohigijena te životinje pregleda, besplatno vakciniše i steriliše. Samo treba dobra volja i malo odgovornosti svih nas i eto makar jednog rešenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti