Za radove u porti Almaškog hrama skoro 12 miliona

Grad će izdvojiti skoro 12 miliona dinara za radove na uređenju porte Almaškog hrama.
Za radove u porti Almaškog hrama skoro 12 miliona
Foto: 021.rs

Posao na tenderu pripao je firmi Omega iz Novog Sada, koja je sa još dve firme pozvana da dostavi ponudu, ali je samo njihova bila ispravna.

Planirano je da se obavi rekonstrukcija trotoara i pešačkih površina u porti crkve, kao i izgradnja ograde sa severne strane i uklanjanje spomen česme, koja je tu postavljenja pre nekoliko godina i ne pripada mestu gde se nalazi. Radovi će trajati 150 dana.

Podsetimo da je Crkva Sveta Tri Jerarha, odnosno Almaški hram jedan od najstarijih objekata u Novom Sadu i sagrađena je 1797. godine u stilu klasicizma.

U konkursnoj dokumentaciji za radove se navodi da je obnova Almaškog hrama urađena pre nekoliko godina i nije obuhvatala portu. Kaže se i da je deo radova tada urađen kvalitetno, a neki veoma loše, tako da su uočljive naprsline na malterisanim površinama, kao i da su najveća oštećenja nastala usled uticaja vode. Više o radovima i stanju crkve pročitajte u dokumentima u galeriji. 
 

  • Nemanja

    04.04.2019 09:35
    Sve pare troši na sektu i vračeve, zato će samo crkve da ostanu, a budale koje se na njih lože će da iščeznu.
  • Мунгос

    04.04.2019 07:19
    Дешава се, неко цркве назива „храмови“, неко храмове назива „кућа цвећа“.
    Разни људи, разне ћуди.
  • vslv

    03.04.2019 16:49
    Zaista, kad su crkve postale hramovi? Ima li neko objašnjenje ovakvog fenomena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti