FOTO: Sprečena prodaja prepariranih zaštićenih vrsta ptica na Najlonu

Prodaja prepariranih primeraka strogo zaštićenih vrsta ptica sprečena je pre dva dana na Najlonu, navodi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
Kako navode u ovoj organizaciji, njihova članica je 19. aprila na Najlon pijaci videla osobe koje prodaju razne preparirane ptice, zbog čega je to udruženje obavestilo nadležne institucije. 
 
"Danas je naš Tim za borbu protiv krivolova uz pomoć policije, ornitologa Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine sprečio nezakonitu prodaju tih ptica. Oduzeto je ukupno 10 prepariranih ptica: vivak, utina, ćuk, kobac, crna čiopa, crna crvenrepka, liska, sojka i čvorak", navode u Društvu.
 
  • miki

    21.04.2019 13:08
    bravo
    bravo, nek nadju drugi način da prehrane svoje porodice! Sram ih bilo što su iz kontejnera izvadili lešine stare 50 godina i probali da ih prodaju! Sledeći put nek gledaju bolje šta vade iz kontejnera!
  • steva

    21.04.2019 12:10
    Kakav idiotluk, ubiti pticu pa je preparirati.
  • kali yuga

    21.04.2019 10:58
    Bravo za udruženje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti