Nepoznato da li ima zainteresovanih za energetsku sanaciju Spensa

Još nije poznato da li je iko zainteresovan da uradi energetsku sanaciju Spensa.
Nepoznato da li ima zainteresovanih za energetsku sanaciju Spensa
Foto: 021.rs

Naime, u Gradskoj kući još nema odgovora na pitanja 021 u vezi sa rezultatima neobavezujućeg javnog poziva za ovaj posao.

Podsetimo da je zimus Grad imao i neobavezujući javni poziv za privatnika koji će preuzeti upravljanje Spensom, ali niko nije dostavio ponudu. Novi javni poziv raspisan je početkom marta i novosadska vlast je tada pozvala zainteresovane domaće ili strane firme da dostave neobavezujuće pisane ponude za poboljšanje energetske efikasnosti Spensa.

Ovaj sportsko-poslovni objekat godinama ima ogromne troškove, između ostalog, i zbog loše energetske efikasnosti. Nijedna novosadska vlast do sada nije uspela da se trajno izbori sa ovim problemom, osim što su povremeno dugovi, mahom za grejanje, otpisivani ili pokrivani direktno iz budžeta.

Poslednji put o tome je bilo reči na februarskoj sednici Skupštine grada, na kojoj je izglasano da se Spens zaduži u iznosu do 100 miliona dinara, kao i da se pola milijarde dinara duga koje ovo preduzeće ima prema Gradu i drugim gradskim firmama, pretvori u trajni ulog Novog Sada u kapital Spensa.

Kažimo i da se o budućnosti Spensa intenzivno govori sada već godinu dana. Javnost se oštro usprotivila ideji da se Spens sruši i na tom mestu sagrade manji i energetski efikasniji objekti namenjeni prvenstveno sportu. Osim ove mogućnosti, navođene su i druge, o čemu opširnije OVDE.

  • Pravi Opalim te g...

    22.04.2019 17:47
    Kako se nije renovirao kada se ubacivao behaton, menjala vrata? A ta vrata koja se non-stop okrecu rade na vetar?
  • ns

    22.04.2019 16:32
    kakva je ovo sprdnja od priče u šurnajst nastavaka. Da može dokazao je Dušan Bajić, da se neće dokazuju svi od njegovog doba od direktora preduzeća do zaposlenih, Žarko pošto si pravi novinar idi i anonimno intervjuiši sve, ali sve, zaposlene na spensu, pa ćeš čuti ko može da reši problem kao da ga nikad nije ni bilo!
  • Vlada

    22.04.2019 15:35
    @ZarJeBitno?
    Grad vam ne plaća korišćenje bazena, nego građani svaki put kad dođu. Takođe vam grad ne plaća za razne dečije plivačke treninge koje naguravate u te iste termine, pa se onda za svoje novce sudaramo u bazenu kao u kineskom akva parku.
    A oni koji pišaju po kabinama jesu stoka, ali neki od te 'dece' su verovatno sad nečije babe i dede, pošto pregrade kabina niste promenili od izgradnje Spensa - tako da ne smrdi zato što je to česta pojava, nego zato što nikada niste ništa uradili po tom pitanju.
    I česme i tuševe niko ne lomi, nego su vam šefovi ukrali pare i stavili obično đubre koje ne može da traje ni godinu dana, pa sad bezobrazni poltroni poput tebe imaju petlju da optužuju posetioce.
    A to nije dovoljno, nego je neko pre par meseci rešio da obrne neku siću na istim tim kabinama, pa je sklonio postojeće prečke za zaključavanje kabina, koje su - ma koliko kretenske i primitivne bile - trajale godinama, i umesto njih stavio bravice koje su se raspale za mesec dana.
    I znam kolika je ekonomska karta za bazen, jer nema javnog bazena u Srbiji gde bi nekom palo na pamet da smenu od dva sata naplati više nego što je vi naplaćujete.
    A ne sumnjam da će vam i ovog leta pasti na pamet da ukinete večernju smenu bazena, samo zato što ne donosi profit od 1000 dinara u sekundi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti