FOTO: "Kritična masa" u Novom Sadu, biciklisti obišli zelene i manje zelene oaze

Novosadski biciklisti, skejteri i roleraši odvozali su prvu ovogodišnju Kritičnu masu, tradicionalnu vožnju po Novom Sadu, a povodom Dana planete Zemlje.
FOTO: "Kritična masa" u Novom Sadu, biciklisti obišli zelene i manje zelene oaze
Foto: 021.rs
Prema podacima organizatora, prisustvovalo je oko 600 biciklista. Oni su se, kao i svaki put, okupili u Limanskom parku, odakle je vožnja krenula Šekspirovom i Narodnog fronta do Bulevara Evrope. 
 
Biciklisti su potom skrenuli u Radomira Raše Radujkova i izašli na Bulevar Slobodana Jovanovića, te na Bulevar vojvode Stepe i, kroz Kornelija Stankovića, u Rumenačku. 
 
 
Bulevarom kralja Petra vožnja se nastavila do Bulevara oslobođenja, a kroz Jevrejsku su biciklisti izašli na Bulevar Mihajla Pupina i Modene, kako bi na Trgu slobode završili vožnju. 
 
U vožnji je učestvovao veliki broj mališana sa svojim roditeljima, a mnogi Novosađani poveli su i svoje ljubimce u jednočasovni obilazak zelenih i manje zelenih oaza Novog Sada. 
 
Svaka, pa i ova vožnja, služi podsećanju da su biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju, te da je neophodno ulagati u održavanje i izgradnju biciklističkih staza. Iz godine u godinu Novi Sad beleži veći broj biciklisti na ulicama, ali izostaje ulaganje u staze kojima bi se oni bezbedno kretali.
 
Takođe, danas je Novosadska biciklistička inicijativa, organizator Kritične mase, ukazala na značaj ozelenjavanja grada i održavanja zelenih površina, kojih je u Novom Sadu sve manje. 
 
Učesnici vožnje su na kraju rute, kao i svakog puta, u isto vreme podigli svoje dvotočkaše.
 
 
Naredna vožnja je 3. juna, a informacija biće poznato naknadno.
  • Vlada

    24.04.2019 08:27
    @@Smuk

    Ako ne vidiš bicikliste koji se kreću 20 km na sat, pa ti se povrh toga još i priviđa da jure 40 na sat, od ključnog je značaja da nikada ne sedaš za volan.

    To je dobro pravilo za sve: ako se u vašoj glavi bicikli kreću brzinom automobila, vreme je da poništite vozačku.
  • Envy

    24.04.2019 08:23
    Zavidim biciklistima na njihovoj superiornosti .
  • bbny

    24.04.2019 06:39
    #Smuk

    da li ste vi novi albert ajnstajn ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.