Predlog da se kod Novosadskog sajma izgradi zgrada od 12 spratova

Gradski urbanisti su izašli u susret zahtevu investitora i odlučili da već planirani soliter na uglu Bulevara kralja Petra I i Rumenačke ulice može da se poveća za dodatne etaže.
Predlog da se kod Novosadskog sajma izgradi zgrada od 12 spratova
Foto: 021.rs

Kako se vidi iz izmena Plana generalne regulacije novog gradskog centra, u koji je 021.rs imao uvid, na ovom uglu koji je dijagonalno od Master centra Novosadskog sajma, gde se trenutno nalaze kuće, predviđa se gradnja 12-ospratnice umesto desetospratnice.

Novi objekat će imati i dve podzemne etaže gde će biti garaže

Razlika u odnosu na dosadašnje plansko rešenje je da je sada investitor u obavezi da sagradi podzemne garaže i da sačuva drvored iza buduće zgrade, u prolazu koji spaja Pariske komune i Rumenačku.

Novina je i da za ovaj objekat nije obavezan arhitektonski konkurs, a izbačena je i odredba koja je predviđala da je maksimalni dozvoljeni iznos zauzetosti parcele 80 odsto.

Izmenu urbanističkog plana tražila je firma "Bulevar invest", a odobrila ih je Skupština grada 14. decembra 2018. godine.

  • PetaPerić

    21.11.2020 21:11
    Parking
    Samo neznam šta ćemo za parkiranje i zašto je dozvoljeno da se gradi a nema parkinga radi ko šta hoće.Svojevremeno gardonačelnik da izjavu da neće dozvoliti gradnju nijedne zgrade bez mesta za parking al brzo zaboravio???????
  • kreten-urbanizam

    02.06.2019 10:32
    Eno vam Salajka pa tamo gradite sta vam je volja. Idealno za nakazne zgrade.
  • ...

    01.06.2019 18:51
    @dule

    Isti oni koji glasaju za ove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti