Nakon 14 godina "Vojvodinašume" dobile novog direktora

Pokrajinska vlada je, nakon javnog konkursa, za novog direktora JP "Vojvodinašume" postavila mastera ekonomije Rolanda Kokaija, čime je posle 14 godina sa čela ove ustanove otišla Marta Takač.

Osim jedne rečenice o imenovanju, u saopštenju Pokrajinske vlade nije dat nijedan drugi podatak o novom direktoru, tako da nije poznato ništa više o njegovoj biografiji, odnosno radnom iskustvu.

Odlaskom dosadašnje direktorke Marte Takač završava se jedno od najdužih rukovođenja nekim javnim preduzećem od strane jedne osobe, ali verovatno ne i stranke, jer se pretpostavlja da je i naslednik blizak Savezu vojvođanskih Mađara, stranci koja je Martu Takač po koalicionom dogovoru sa Demokratskom strankom dovela u "Vojvodinašume" 2005. godine.

Tokom 14 godina, dosadašnja direktorka se retko pojavljivala u javnosti, uglavnom na sajmovima turizma ili promocijama nekoliko uglavnom međudržavnih projekata.

Njeno upravljanje "Vojvodinašumama" propraćeno je nizom nerešenih afera, među kojima su isplata velikih plata rukovodstvu i delu zaposlenih, trošenje velikih svota na reprezentaciju i slično.

Takačevu je Srpska napredna stranka 2011. godine, dok je bila u opoziciji, optužila za sumnjivu kupovinu stana, a bilo je priče i o otuđivanju šuma bez saglasnosti Vlade Srbije. Najviše prašine se ipak podiglo krajem 2014. i početkom 2015. godine, kada je Marta Takač i smenjena nakon što je sud utvrdio da nije ispunila zakonske uslove na konkursu 2013. godine. Došlo je i do svađe u tadašnjoj koalicionoj vlasti u Vojvodini, koju su činili LSV, SVM i DS, s tim da je na smeni insistirala Liga. Nakon kraće smene i v.d. stanja, Takač je ipak izabrana za direktorku. Kada je SNS došao na vlast u Pokrajini, SVM-u je ostavljeno ovo preduzeće, da bi sada, nakon konkursa, Takačeva otišla sa čela ove firme.

  • Crnac

    06.08.2019 12:40
    Neka neko postavi pitanje plata radnika u proizvodnji, sum radnici, sekaci, traktoristi, dizalicari. Oni gore u direkciji zive americki san, a plate radnika su 40000, sumski radnici su na minimakcu, plate su sa top obrokom, regresom, min radom. Namerno teraju ljude I uvode privatnike da bi se migli jos vise bogatiti. Da radnici ne vide sta rade. Uslovi za rad, plate, sve je katastrofa
  • JA MISLIM

    12.07.2019 08:41
    da
    Ako u svako to preduzeće stavite neko detence da bude direktor i da ceo dan šara bojicama malo po papiru malo po stolu, eto kadrovskog direktora (čitaj stranačkog) :-(
  • deda

    11.07.2019 17:12
    sem tih zvanja samostalni, visi, pr, po cemu je sem kluca partijsko-koalicionog, strucan da vodi JP, po toj logici bivsi piar jal' menadzer moze voditi bilo sta od pozorista do klinickog centra...
    meni je to naopako a i potseca me na vremena kada su direktori bili birani jer su ..istaknuti clanovi, provereni kadar iz radnicke porodice + nacionalni kljuc
    aman bre, dosta vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti