Dve raskrsnice u Novosadskog sajma dobijaju semafore

Dva semafora biće uskoro postavljena u ulici Novosadskog sajma, jedan na uglu sa Mičurinovom, a drugi na raskrsnici sa Ulicom Bore Prodanovića, saznaje 021.rs.
Dve raskrsnice u Novosadskog sajma dobijaju semafore
Foto: 021

Na ove dve raskrsnice biće postavljeni semafori zbog otežanog prolaska pešaka i biciklista. U blizini se nalaze Osnovna škola "Petefi Šandor", hotel, sajamski kompleks i drugi javni sadržaji.

U konkursnoj dokumentaciji javne nabavke za izbor izvođača radova se navodi da će pored postavljanja semafora biti rekonstruisani i prilazi pešačkim prelazima na uglu Novosadskog sajma i Mičurinove.

Tender sprovodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije i procenjena vrednost radova je 11,3 miliona dinara. Ukoliko javna nabavka uspe, a rok za dostavljanje ponuda je 2. avgust, može se očekivati da semafori budu postavljeni do kraja ove godine, a od tehničke probe će potom zavisiti kada će proraditi.

Ovo nisu jedini semafori koji će biti postavljeni u ovoj godini. U toku je izgradnja semafora na uglu Bulevara kralja Petra I i Pаје Markovića Adamova u vrednosti od 10,6 miliona dinara sa PDV-om.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije u planu za ovu godinu ima i postavljanje semafora na uglu Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića u vrednosti od sedam miliona dinara, kao i na uglu Preradovićeve i Marina Držića u Petrovaradinu po ceni od  4,3 miliona dinara, ali tih radova još nema jer tenderi nisu bili uspešni i čeka se na njihovo ponavljanje.

Takođe, još prošle godine su sprovedene javne nabavke za projekte semafora za ugao Geri Karolja, Đorđa Magaraševića i Bulevara Evrope, kao i za semafore na raskrsnici Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma i mada se očekivalo da u ovoj godini uslede i javne nabavke za radove, još ih nema u planu za 2019. godinu.

  • Sanja

    23.10.2019 09:36
    Semafor
    Nadam se da ce radi bezbednosti dece uskoro da stave semafore. Sto pre!
  • Zoran

    18.07.2019 00:02
    Cekanje
    Bulevar Evrope i Teodora Pavlovica vec je tri godine u planu, tako da ne verujem da ce biti postavljen ni ove. A urgentno je potreban!
  • Zok

    17.07.2019 14:44
    Mogli bi da porade i na zelenom talasu, sada ima sasvim dovoljno semafora za tu priču !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti