"Paradox Consulting" nudi posao za govornike nemačkog jezika, ali i sve što biste želeli od radnog mesta

Kompanija "Paradox Consulting" iz Novog Sada širi svoju delatnost na nova trzista , zbog čega su joj uvek potrebni novi radnici, pogotovo oni sa odličnim znanjem nemačkog jezika.
Novosadska kompanija posluje već pet godina, a za to vreme uspela je da uposli 200 odlično obučenih radnika na pozicijama operatera u korisničkom servisu, da privuče nove klijente, a samim tim i nove projekte. Jednostavno, "Paradox Consulting" je kompanija koja od svog nastanka ne stagnira, nego se razvija, što je jedan od razloga zbog kojeg su se početkom ove godine preselili u sopstvenu poslovnu zgradu od 1.200 kvadratnih metara na Futoškom putu. 
 
Osim radnika za nemačko govorno područje, kompanija upošljava i  operatere koji govore engleski jezik, a novina je i ta što su počeli da se šire i na istočnoevropsko govorno područje, pa zapošljavaju govornike mađarskog, slovačkog i rumunskog jezika, a konstantno potrebu imaju za onima koji odlično poznaju češki jezik. Ono što sleduje jeste i otvaranje kancelarije u Banjaluci, gde će biti otvorene pozicije za govornike nemačkog jezike, a zainteresovani već sada mogu da se prijave za posao.
 
Međutim, stalno širenje posla na razna tržišta, te započinjanje novih projekata, koji uvek predstavljaju specifičan izazov, samo su deo poslovne filozofije Nikoline Josipović, direktorice "Paradox consultinga". Ta filozofija dovela je do toga da "Paradox consulting" ima svoje konkurente kada je u pitanju posao u Novom Sadu, ali kada su u pitanju uslovi rada, tu je razlika očigledna.
 
"Naša politika je da imamo zadovoljne radnike i to je naše najveće bogatstvo. Ukoliko radnici dolaze zadovoljni  na posao, onda oni postizu bolje rezultate  i jedino što mogu da uradim jeste da ih adekvatno nagradim za ostvarene rezultate rada. Za razliku od svetskih brendova iz oblasti korisničke podrške koji su sve prisutniji na nasem trzistu, mi se finansiramo isključivo iz sopstvenih sredstava. Mi nismo svetski poznati brend iza kojeg stoje velike koorporacije, ali polako i sigurno postajemo prepoznatljiv domaći brend", poručuje Josipović.
 
  
 
Kako dodaje, svakom stranom partneru je bitno da ima što jeftiniju radnu snagu, ali ona za sobom ne povlači i najbolji mogući kvalitet. 
 
"Mi smo se u toj masi radne snage na istočnoevropskom tržištu izborili da pružimo kvalitet i da po tome budemo prepoznati. Pridržavamo se evropskih standarda, i sada smo na tom nivou da možemo da biramo poslove, one koji će celokupnoj firmi doneti benefit", objašnjava direktorica "Paradox Consultinga" za 021.rs.
 
Kako se radi?
 
"Paradox consulting" pruža korisnički servis zbog čega je svojim klijentima dostupan sedam dana u nedelji. Ipak, zaposleni u ovoj kompaniji imaju pet radnih dana, a oni koji rade i nedeljom, budu dodatno plaćeni. Iako se radi svih sedam dana u nedelji, kompanija nastoji da okupi zaposlene na tradicionalnim druženjima leti i zimi, kada se organizuju godišnje žurke. 
 
"Radimo na tome da uskoro imamo i "day-off" i iskreno se nadamo da će nam naši partneri izaći u susret, da taj dan iskoristimo u celosti za druženje negde u prirodi kao što smo to imali i do sada, ali ovaj put svi zajedno", dodaje Josipović. 
 
 
Ono što je zanimljivo je svakako nekarakteristično radno vreme za Srbiju, jer se radi od pet do sedam radnih sati dnevno uz pauze od 30 do 45 minuta u zavisnosti od projekata na kojima se radi. Na sve to dodajte i odličnu zaradu koja se kreće od 60.000 neto, a potom kroz rad u kompaniji raste. Prijava radnika i pokrivanje putnih troškova su podrazumevani, a tu su i brojni bonusi, mogućnosti napredovanja, ali i nagrade. 
 
Kompanija prepoznaje i trud dece zaposlenih, zbog čega se daju stipendije. Izlazi se u susret roditeljima koji imaju malu decu, te oni rade prve smene. U susret se izlazi i studentima koji žele tokom školovanja da zarade novac, pa im se otvara mogućnost da rade dva-tri dana u nedelji i na taj način rasterete svoje roditelje. Zbog toga nije čudno da u ovoj kompaniji rade budući doktori, pravnici, ekonomisti, ali i oni koji su već stekli diplome ovih fakulteta.
 
Posao sada olakšava i novo radno okruženje na Futoškom putu, u poslovnoj zgradi na tri sprata i u 1.200 kvadrata. Svaki operater ima svoj stol i udobnu stolicu, ali ono što atmosferu čini ugodnijom, jesu prostorije za odmor u kojima radnici mogu da, ukoliko žele, u miru iskoriste svoju pauzu ili pak da odigraju stolni fudbal, pikado. Redovno se organizuje dan za picu, omiljeni "detox day", ali i razne tombole u kojima radnici izvlače poklone.
 
Ko može da radi?
 
Ukoliko poznajete nemački ili engleski, mađarski, rumunski, slovački i češki jezik, trebalo bi da se oprobate u "Paradox consultingu". Pozicije za operatere sa znanjem nemačkog jezika su konstantno otvorene, a o radnim mestima najbolje je da se konsultuje na sajtu ove kompanije.
 
Oni koji se pošalju svoju prijavu za posao u ovoj novosadskoj kompaniji, biće pozvani na intervju, gde će se utvrditi njihovo znanje jezika. Nivo jezika koji je potreban za rad u kompaniji zavisi i od pozicije za koju se aplicira – ako neko želi da radi na poziciji anketara, onda je dovoljno poznavanje jezike na nivou A2, dok je na pozicijama operatara u korisničkom servisu potreban nivo B2 ili C1. Ono što ističu u kompaniji je to da za zaposlenje nije potreban sertifikat koji pokazuje da posedujete znanje, već su potrebne govorne veštine koje možete da primenite u razgovoru sa klijentima. 
 
  
 
Posle nedelju dana teorijske obuke, zainteresovani kreću u praktičan rad sa mentorima, nakon kojeg su spremni za samostalni obavljanje posla. Oni koji pokažu dobro vladanje jezikom, a odluče se za posao anketara, mogu sa radom da krenu već posle nekoliko dana obuke. Ono što je u ovoj kompaniji izuzetno važno, jeste poštovanje svih procedura u poslu, a rad svakako bude nagrađen.
 
"Izrasli smo u ozbiljnu kompaniju koja pruža ljudima dobre uslove rada, pratimo trendove, uvodimo modele kojima zaposlenima stvaraju bolju radnu atmosferu. Pratimo naše klijente, pa se samim tim širimo i na nova tržišta. S druge strane, izuzetno sam zadovoljna kada vidim da moji zaposleni rešavaju stambena pitanja , kupuju sebi automobile, znači da se osećaju ovde sigurno", zaključuje direktorica "Paradox consultinga" Nikolina Josipović.
 
Zainteresovani mogu da se jave u sedište kompanije koje se nalazi u Futoškom putu 10, kao i na mejl office@paradox-consulting.rs ili na telefon 021/ 661-22-08. Više o kompaniji možete da saznate i OVDE.
 
  
  • Marijan

    04.08.2019 23:25
    Sjajna firma, sjajni ljudi koji je vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti