Nastavlja se smanjenje broja zaposlenih u "Stanu"

JKP "Stan" će do kraja godine dodatno smanjiti broj zaposlenih za 15 radnika, isplatom otpremnina.
Nastavlja se smanjenje broja zaposlenih u "Stanu"
Foto: 021.rs

Predviđa se smanjenje broja zaposlenih za 15, kao i da još tri zaposlena odu na osnovu uslova za odlazak u penziju. Kako je navedeno u odluci o izmeni plana poslovanja koji je usvojila Skupština grada, za otpremnine radnicima JKP "Stan" biće izdvojeno 14 miliona dinara.

U ovom preduzeću prema godišnjem planu predviđeno je da ima oko 211 zaposlenih, a da 2019. godinu završi sa 181 zaposlenim. U "Stanu" 73 odsto zaposlenih su radnici sa srednjom stručnom spremom (76) i kvalifikovani radnici (57).

Inače, bruto plata u ovom preduzeću je 43.225 dinara.

Ovim se nastavlja smanjenje broja radnika u ovom preduzeću kojih je na kraju 2016. godine bilo 227, na kraju 2017. godine 219 i na kraju 2018. godine 213.

Dodajmo i da se smanjenje broja zaposlenih radi nakon konsolidacije u radu ovog preduzeća koje je bilo na korak od gašenja i stečaja, s tim da se proletos zadužilo za 270 miliona dinara da bi izmirilo deo ranijih dugova.

Kažimo i da je pored Spensa "Stan" retko javno preduzeće koje smanjuje broj zaposlenih dok ih ostali uglavnom povećavaju. "Stan" je na smanjenje prinuđen iz istog razloga kao i Spens,  zbog velikih minusa u poslovanju, a zimus je Spens uzeo kredit od 100 miliona dinara za optremnine 66 radnika.

  • Voja

    19.09.2019 13:43
    Stan
    Realno nema potrebe za postojanje takve službe na teretu grada.Privatna služba održavanja je efikasnija i ne košta ništa grad.Pored toga STAN ima izuzetno vrednu nekretninu koju grad može da unovči.
  • Lala

    19.09.2019 09:50
    Sramota
    Šta vredi što postoje kad ih treba čekati po mesec dana da nešto urade. Prošlo je više od mesec dana kako je prijavljeno MZ, a oni njima, za zamenu sijalica na bandera a, ali smo mi u pojedinim delovima Salajke i dalje u mraku. Za odžačare i da nespominjem. Poštenije bi bilo nekom drugom dati posao nego nekom ko neradi ono šta treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti