U autobusima GSP-a novi elektronski aparati za prodaju karata

GSP će u autobusima od danas, 3. oktobra, početi da koristi nove elektronske aparate za prodaju karata.

Putnici će aparat najpre videti u autobusima na liniji 8, a potom i na ostalim linijama. U gradskom prevozniku navode da za putnike neće biti nikakvih promena, osim što će na pojedinim linijama dobijati izgledom drugačiju kartu od dosadašnje.

Podsetimo da je GSP pre mesec dana od Telekoma Srbija i Bus Logic iz Požarevca iznajmio 105 terminala sa štampačima, od kojih je 90 namenjeno za autobuse, a 15 za rezervu.

Ovi aparati koji će se naći u otprilike polovini autobusa GSP-a liče na male fiskalne kase i služe za izdavanje papirnih karata, evidenciju radnog učinka vozača i generisanje različitih izveštaja i statistika o broju prodatih karata. Cena iznajmljivanja ovih aparata je 4,9 miliona dinara bez PDV-a. GSP nije naveo do kada ih je iznajmio, a izvesno je da će se koristiti kao zamena za skoro 50 godina stare mehaničke sprave za prodaju karata, dok jednog dana ne bude uveden novi elektonski sistem naplate.

Ovaj novi sistem GSP planira da uvede desetak godina, ali ništa nije do sada urađeno, osim nekoliko neuspelih tendera.

Ove godine te nabavke nije bilo, mada u planu za 2019. godinu postoji jedan takav tender u vrednosti od 135 miliona dinara, međutim, za sada nema informacija kada će i da li će biti raspisan.

  • žaki

    08.10.2019 17:33
    e moj patriota
    nisi ti nikakav patriota kad bus plus, ogranak turskog kentkarta, stavljaš ispred srpskih firmi našeg prevoznika, našeg operatera i giganta telekoma i te firme buslogika ili kako se tacno zove..... mada mozda si ti turcin pa i jesi patriota kad kazes bus plus... da ne gresim dusu
  • Patriota

    06.10.2019 00:52
    Mislio sam...
    Mislio sam, ma nisam mislio... bio sam ubeđen da će biti najmanje nešto bar poput BusPlus-a!
    Ovo je primitivno, jadno i žalosno...
    Ovo nije napredak, ovo je tuga!
    Nije primereno Novom Sadu, koji je uvek za napredak i nove tehnologije...
    Plače mi se od tuge i besa...
  • Bora

    05.10.2019 13:10
    PurgerNS
    Druže, prestani da me prozivaš za rad u GRAS-u. Nemam baš ništa s njima i ne branim ih. Jesam li napisao da je cena u NS niža ili da je usluga bolja nego u Zagrebu?
    Ne stavljaj mi reči u usta.
    Samo sam te prozvao zbog greške koji si napravio (slučajno ili namerno) i ništa više. Na istoj smo strani, ali ne volim kad se izleće bez argumenata ili sa neistinama (makar i greškom). Ako već nešto tvrdiš, potrudi se da ne praviš greške zbog kojih će neko moći da ti prigovori i dovede sve ono tačno što si rekao u pitanje.
    Znaš i sam kako to ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti