Novosadski taksisti kreću u proteste

Protestne vožnje novosadskih taksista počeće danas, 8. oktobra, u 13 časova i planirano je da traju svakodnevno do ispunjenja zahteva koje su postavile njihove kolege u Beogradu, koji protestuju već više dana.
Novosadski taksisti kreću u proteste
Foto: 021.rs

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković za 021.rs kaže da su tražili od policije da im omogući da protestna vožnja ide kroz Novi Sad bez zaustavljanja kako bi pravili što manje problema u saobraćaja.

U protestu se može očekivati i više stotina vozila, a učestvovaće udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Predviđeno je da se svi okupe u 12:30 časova na okretnici na Mišeluku i da od 13 časova krenu u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda.

Koliko će trajati vožnja zavisiće od brzine prolaska kroz gradske ulice, ali ne bi trebalo da bude zaustavljanja i maksimalno planirano vreme protesta je do 15 časova.

Vidaković za 021.rs navodi da taksisti traže poštovanje zakonskih propisa, odnosno da inspekcija, policija i druge državne službe rade svoj posao i spreče nelegalan prevoz kao što su linijski taksisti, agencije za prevoz, Car:Go, koji već postoji u Beogradu i samo je pitanje vremena kada će se nešto slično pojaviti u Novom Sadu i drugim sredinama.

Prema njegovim rečima, legalni taksisti ne samo da plaćaju sve poreze, nego su ispunili i mnogobrojne zakonske uslove kako bi radili, dok nelegalna konkurencija ništa od toga nema.  Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine dodaje da taksisti nemaju ništa protiv toga da neko radi, ali da se moraju poštovati zakona, kao i da svi moraju da imaju iste uslove kako bi konkurencija bila normalna.

  

Komentari 179

  • Fleš Smordon

    09.10.2019 15:41
    @Novosađanka
    Ja se ni najurednije ni najneurednije ne parkiram na njihova mesta. ONI se najdivljije redovno neuredno parkiraju na moj plaćeni parking, kršeći bez pardona nekoliko zakona i gradskih odredbi, vozeći svoje DIVLJE linije za Bačku Palanku, Futog i Rumu.
  • Deranius

    09.10.2019 14:50
    HA!
    Nema potrebe za generalizovanjem, cinjenica je da ima takvih vozaca koji su u komentarima navedeni, koristim jako cesto taksi u Novom Sadu, sva taksi udruzenja sam prosao od 2005. Znam taksiste koji nece da voze po kisi iz dobro razloga a isto tako ne moraju, znam kojima je auto prljav i smrdi vecito, ne bude mi dobro kad mi dodje takav a prepoznam ga iz daleka jer mnoge poznajem koliko koristim prevoz. Isto tako imas sirovinu tesku od taksista, koji treska u kolima psuje i preti kroz prozor ostalim ucesnicima u saobracaju dok je stranka u kolima. Ali naravno da ima predivnih sa kojima je zadovoljsto provesti tih 15 minuta voznje. Isto tako ima idiota od stranki sve isto sto je navedeno od strane taksista u komentarima, A sto se tice dozvole, sumnjam da je stranka kriva za celu proceduru koju taksisti prolaze, eto to je dobar razlog za protest mozda. A sto se tice kartica, ja sam nedavno prestao da nosim novcanik, preferiram placanje karticom, a ja sve pucam od srece kad mi taksista kaze "e znas, nemam da ti vratim ajde svrati u prodavnicu, kupi nesto", a jos sladje mi je bilo nedavno kad mi taksista uzeo iz ruke, lepo covek dao sebi za pravo izvukao dve po 100 dinara iz moje sake dok mu ja pruzam 200, JER NJEMU TAKO VISE ODGOVARA. 5 ZVEZDICA USLUGA! E zato jedva cekam kartica da zazivi sto se tice svih usluga i zato odbijam novcanik da nosim, jer mi pun ..... nemam da Vam vratim, hocete zvaku ili idite pored da razmenite i ostacu Vam duzan. TO NIJE USLUGA!
  • Novosađanka

    08.10.2019 15:36
    Pitanje
    Poštovani sugrađani, da li vi znate koliko košta jednog taxi vozača da bi se bavio svojom profesijom? 1500 karaktera je malo da bi se navelo šta sve prođe jedan taxi vozač da bi on i njegovo vozilo ušlo u kategoriju "legalnih". Da li znate da samo da bi dobili markicu od Parking servisa podnose zahtev u Gradskoj kući koji košta sa poštarinom 1035 dinara. Taj zahtev "putuje" od Gradske kuće u Gradsku upravu za sobraćaj i puteve u ul. Žarka Zrenjanina br.2. Ovo nije jasno. Zašto ako je neko legalan taxista mora da traži bilo kakvo odobrenje i još da ga plati? Kada gospoda iz Gradske uprave za sobraćaj i puteve odobre, sa tim rešenjem taxista odlazi u Parking servis i kupuje parking kartu koja košta 1600 dinara. Pored toga dragi moji sugrađani vi se najurednije parkirate na njihova parking mesta u okviru stajališta. Nije mi jasno da li gradonačelnik zna za kompletnu proceduru do detalja koju prolazi jedan taxista u gradu u kojem je on gradonačelnik? Da li zna za gomilu besmislenih kopija koje taxi vozači prilažu bez obzira što im je grad izdao istu tu dokumentaciju. Da li je cilj gradske uprave da skuplja stari papir koji onda prodaje Papir servisu. Isto se dešava i sa dokumentacijom za fizička lica. I tu papir servis ima pune ruke posla. Da li znate koliko se čeka na najobičnija rešenja koja su šablonska, a na potpis odgovornog lica??? Grad funkcioniše na telefonskim sednicama. Dotični koji su odgovorni telefonski zasedaju. E zato nam i jeste ovako. Samo napred!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.