General JNA Mladen Bratić koji je poginuo tokom bitke za Vukovar dobija spomen ploču u Novom Sadu

U sklopu obeležavanja Dana 1. brigade Kopnene vojske, u petak 8. novembra u 13:30 časova će u Spomen sobi u vojnom kompleksu u Dunavskoj 33 biti otkrivena spomen ploča general-majoru Mladenu Bratiću (1933-1991).
General JNA Mladen Bratić koji je poginuo tokom bitke za Vukovar dobija spomen ploču u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovaj general Jugoslovenske narodne armije (JNA) je poginuo 2. novembra 1991. godine kod Borovog naselja u Hrvatskoj, obavljajući funkciju komadanta Novosadskog korpusa tokom bitke za Vukovar i rukovodio je severnim delom operacija.

Pored postavljanja ove ploče, 1. brigada će svoj dan obeležiti i nastupom Vojnog orkestra iz Niša u četvrtak 7. novembra u 15 časova ispred Doma Vosjke Srbije na Keju žrtava racije i potom u 15:30 časova na Trgu slobode, dok će petak 8. novembra u kasarni "Jugovićevo" u 12 časova biti održan i defile jedinca.

Završetak proslave dana 1. brigade će biti u subotu 9. novembra, kada će u kompelksu u Dunavskoj 33 obelžiti Krsnu slavu Svetog mučenika Nestora.

  • Bilo ko

    09.11.2019 09:21
    Paskvale, sve je tačno, samo rat ste vi počeli, zato su vam groblja puna od Vukovara do Istre...Mogli ste se mirno otpcepiti, ali...A hteli ste i deo BiH...a sad nemate ni 4 miliona stanovnika..."ko se mača laća..." :) :) :)
  • Paskval

    09.11.2019 07:57
    General
    ...Dragi moji Srbi...!
    Vi ste jednastsvno dobili,ono sta ste trazili!!
    Tisuce momaka ste bolesnom ideologijom otjerali u smrt...medju njima i tog Bratića!!!
    ..”tko se mača hvata..od mača i gine!!”..
  • josip

    08.11.2019 17:54
    komentar
    Tako sam iznenađen komentarima,mislio sam da svi Srbi pire u iste diple.Drago mi je da mnogi uviđaju da je napad na Vukovar zlo i ratni zločin Srbije a JNA koju sam i sam služio bila je samo alata za počinjenje zločina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti