VIDEO: Putnica gradskog autobusa žali se na "bahato" ponašanje kontrolora, u GSP kažu da se situacija ispituje

Putnica gradskog autobusa u Novom Sadu požalila se zbog "bahatih" kontrolora koji, kako je navela, nisu hteli da puste devojku koja nije imala kartu da izađe iz autobusa.
VIDEO: Putnica gradskog autobusa žali se na "bahato" ponašanje kontrolora, u GSP kažu da se situacija ispituje
Foto: 021.rs
Kako tvrdi Gordana, u autobusu na liniji osam, garažnog broja 973, juče oko 12 časova i 20 minuta, dve stanice od Štranda, uočila je "neko komešanje" u vozilu.
 
"Kontrolori nisu hteli da puste devojku jer nije imala kartu. Zagradili su je u 'harmoniku' i nisu je pustili van autobusa, gurali su je i udarali. Zvali smo policiju, inspektorka je rekla da ostave devojku na miru inače šalje patrolu po kontrolora. Onda su nas sve tri zatvorili na okretnici i nisu nam dali da izađemo, iako smo nas dve imale kartu. Kad sam po drugi put pozvala policiju, tek onda su nas pustili", piše Gordana.
 
Na video snimcima se vidi da su vrata autobusa zatvorena, a i čuje se rasprava devojaka sa kontrolorima koje mu govore da nema pravo da ih zadržava, dok njima kontrolor odgovara "a ko je tebi dozvolio da me snimaš".
 
U novosadskoj policiji za 021 nisu mogli da potvrde da li je do poziva došlo, budući da policija nije izašla na teren.
 
 
GSP "Novi Sad": Izjave kontrolora ne podudaraju se sa izjavom putnice
 
U novosadskom gradskom saobraćajnom preduzeću za 021 kažu da se izjave kontrolora koji su bili u kontroli u tom autobusu ne podudaraju sa izjavom putnice.
 
"Ljubazno ophođenje i profesionalna komunikacija su obaveza svih zaposlenih u GSP 'Novi Sad', a prvenstveno onih koji su u direktnom kontaktu sa korisnicima naših usluga", navodi se u odgovoru ovog preduzeća.
 
Dodaju da se zbog toga ova situacija detaljno ispituje kako bi se donela ispravna odluka po propisanim procedurama preduzeća.
  • Bilja

    18.10.2022 18:37
    Bahati vozac
    18.10.vozi na liniji 2.u 18:30h.nece da stane ispred nosa ljudima zatvara vrata...taj odma odkaz.,svaka cast ima jako fini...
  • Mire

    02.12.2019 07:22
    A ko to ispituje slucaj????Mozda ta cuvena pravna sluzba gde radi 30 advokata????Kako ste jadni i smesni....
  • Nostradamus

    01.12.2019 22:29
    Srećna nova 2022
    Do tada "pljuckajte" po gsp-u kao jednom od primera nelogičnosti tranzicije. Loša zakonska rešenja lepo prepisana iz evropskih, neprimerena ekonomskom nivou razvoja, stanju društvene svesti građana itd. Promašaji u vidu strateških političkih odluka vezanih za javni prevoz svih garnitura na vlasti od 2000-te. Umesto po uzroku građani iskaljuju svoje sopstvene frustracije na dostupnima u lancu posledica, vozačima, kontrolorima. Prateći komentare u proteklom periodu, stiče se utisak da ogromna većina građana ne zna svrhu postojanja javnog prevoza, uslove korišćenja, način funkcionisanja i održavanja kao i cenu jednog takvog sistema. Još gore od toga je da oni koji to moraju znati, oni koji upravljaju gradom, izgleda takođe ne znaju. Naš "naivni" narod očekuje da za cenu od 20 evra godišnje ili 6-20 evra mesečno, bude prevezen najnovijim autobusima sa klima uređajima, uz besplatni wi-fi, možda i besplatan obrok i hladno piće koje bi služile ljubazne hostese. I to sve po nižim cenama nego do sada, možda čak i besplatno. Sve će to platiti neko drugi ili mi sami iz budžeta. Pri tome smo veoma glasni kako su već postojeći nameti preveliki. Setih se jedne scene iz serije "Gorki plodovi" kada se nova vlasnica privatizovane firme obraća zaposlenima u štrajku rečima: hteli ste kapitalizam - eto vam ga. Ili po onoj staroj izreci: koliko para - toliko muzike. Za kraj da pojasnimo, nije greška, srećna nova 2022, nešto mi se "javlja" da će to biti rekordna godina za prodavce obuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti