FOTO: Prekrečen "kural 4.0" na muralu "Srpska Atina"

Samo 24 sata pošto se pojavio, prekrečen je "kural 4.0" na zidu zgrade na uglu Trga republike i Gimnazijske.
FOTO: Prekrečen "kural 4.0" na muralu "Srpska Atina"
Foto: 021.rs

Crveni kural je bio nacrtan na muralu "Srpska Atina", a kako se reporter 021.rs uverio, ispod novog sloja farbe i dalje se nazire crvena boja crteža.

Ovim prekrečavanjem je nastavljena priča započeta pre dve i po godine kada su nepoznati autori nekoliko puta crtali kural u znak protesta što je pod do danas nerazjašnjenim okolnostima tokom noći prekrečen mural francuskog umetnika Remeda. 

"Kural 4.0" se pojavio u božićnoj noći dva meseca nakon što je na fasadi zgrade preko puta Vladičanskog dvora nacrtan mural "Srpska Atina", o tome više OVDE.

Ovaj novi mural koji prikazuje Njegoševu ulicu s kraja XIX veka i u njoj nekoliko viđenijih pripadnika srpskog naroda iz tog perioda, zapravo je sporan jer nije dobio jasnu saglasnost Komisije za murale. Takođe, originalna fotografija iz XIX veka je prepravljena tako da se izbrišu fotografisani građani i lažno prikažu osobe koje nikada zajedno nisu stajale na tom mestu u Novom Sadu.

  • Didi

    27.12.2019 10:25
    @kuraliti
    Jel to ta ista kamera što je "snimila" nestanak prvobitnog murala??
  • Kural Carlsa Tejlora

    26.12.2019 21:25
    Nesrecnoj SNS i njihovim ogranicenim kvazi nacionalistima mogu samo da porucim sledece: verujte mi, kural ce tu ponovo osvanuti, ako bude prekrecen ponovo ce se pojaviti i svaki put bice veci nego prethodnog puta i tako sve dok ne postane toliko mocan da tu vecno ostane.
  • Pićuka

    26.12.2019 21:18
    Od nekada pitomog, kulturnog srednjeevropskog grada sa patinom i tradicijom za 20 godina uspeli ste na napravite svetsku selendru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti