Novi Sad razmatra mogućnost proširenja pešačke zone

Gradska uprava za saobraćaj i puteve zaključila je ugovor sa grupom ponuđača koju čine "MXM-projekt" i podizvođač "Adomne", a koja bi trebalo da analizira mogućnosti proširenja pešačke zone u Novom Sadu.
Novi Sad razmatra mogućnost proširenja pešačke zone
Foto: 021.rs

Ovu studiju Grad Novi Sad će platiti 3.319.000 dinara, bez PDV-a, a studija bi trebalo da bude završena najkasnije za osam meseci.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki, firme sa kojima je sklopljen ugovor trebalo bi da analiziraju trenutno stanje i daju predloge za proširenje postojeće i formiranje nove pešačke zone.

Da bi bio prihvatljiv za izradu ove studije od ponuđača je, između ostalog, zahtevano da raspolaže dovoljnim poslovnim kapacitetom i da je od 2015. do 2019. godine realizovao slične ugovore za gradove koji imaju više od 100.000 stanovnika.

Inače, od jedna od ranijih ideja koje su čelnici Novog Sada spominjali bila je i da se proširi pešačka zona u centru grada, pa čak i da se deo Almaškog kraja, koji je sada zaštićena kulturno-istorijska celina pretvori u pešačku zonu. Već decenijama se takođe priča i o izmeštanju saobraćaja iz Gradića i njegovom pretvaranju u pešačku zonu sa turističkim sadržajima.

  • Podbarac

    07.01.2020 15:26
    Sedi disi
    Trebalo bi posto ste 2 mand. na vlast ostaviti nesto za pamcenje.Zato otnorite nove muzeje da svet vidi napredne ljude.Okolinu zmaj jovine gimnazije napravite pesake zone.Taksistima omogucite electric. vozila.
  • dzo

    07.01.2020 15:08
    ovo je samo jos jedno poglavlje projekta "sta sam danas smislio da maznem pare iz budzeta"..... pola stranci pola pajtasima, kakva bre pesacka zona da placate studiju... ima urbanizam za DZ ima ZIG za DZ.. a pare od tih studija MORALE bi za filter za otpadne vode
  • Gr - Ba

    06.01.2020 15:46
    @Gr - Ba
    Samo da dopunim sam sebe: jedini kojima treba i mora biti dozvoljen ulaz u pešačku zonu, iz očiglednih i razumljivih razloga, MORAJU biti vozila komunalnih i hitnih službi! Svi ostali, MRŠ iz pešačke zone, i pritom mislim i na vlasnike lokala u istoj i na dostavljače i na invalide i na skuteraše i na bandu crkvenu! Nigde u svetu, osim u Smrdiji, nećete videti nikakvo motorno vozilo u pešačkoj zoni a da nije u pitanju vozilo komunalne ili hitne službe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti