Doček pravoslavne Nove godine danas na više desetina lokacija u Novom Sadu

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru, tzv. "pravoslavne Nove godine", održaće se večeras na više desetina lokacija u Novom Sadu.
Doček pravoslavne Nove godine danas na više desetina lokacija u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U pitanju je program koji Grad Novi Sad podržava preko fondacije "Evropska prestonica kulture 2021" kroz program "Дoček 7528" i u okviru kojeg će se u nizu kulturnih ustanova i ugostiteljskih objekata održati koncerti i drugi zabavni program.
 
Kako je najavljeno, nastupiće više od 200 umetnika iz 10 zemalja, a biće zastupljeni vizuelna umetnost i muzika, nova muzička imena, kao i legende domaće i regionalne scene, romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi. Mapa lokacija i satnice dostupne su OVDE.
 
Ove godine organizuje se i Doček za najmlađe, pa će se održati svečani koncert popularne dečje muzike (u podne na Novosadskom otvorenom univerzitetu), predstava za decu "U cara Trajana kozije uši" (od 19h u KCNS) i nastup hora Kolibri (u 16h u KC Futog). 
 
Ulaznice za sve događaje se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigstiksa i na sajtu.
 
Inače, 2013. godine Grad je po prvi put u novijoj istoriji na Trgu slobode organizovao doček Nove godine po julijanskom kalendaru. Ove godine neće biti nikakvog programa na centralnom trgu u Novom Sadu.
  • Mate

    16.01.2020 06:10
    DRAGAN PERKOVIC
    Knjige brate Dragane a ne zvona i praporce. Citajte nesto a da nije zuta stampa pa mozda i naucite nesto malo dalje od 18. veka... Nekih 1400 godina jos dalje.. Ako vam se ne svidja biti Srbin ta pustite nas koji smo ponosni
  • dragan perković

    14.01.2020 19:39
    Ah
    Svi vi koji volitrbsrpsku novu godinu treba u svakoj prilici da jevse pridržavate.Pravoslavna nova godina nije jer je naš naučnik koga je SPC platila tako rekao.A Srbi kao narod nisu postojali do 18 veka.Mislim da nam se Bog sveti zbog zatucanosti.Kod nas su izmislili i reprize nove godine,pevačke nove godine itd.Al šta pričati potomcima šeste ličke i treće banijske brigade.Ne vidismo gde Božić proslavlja Merkel,Makron,kraljevske porodice,Tramp itd.
  • mila

    14.01.2020 18:12
    sve treba slaviti
    Sigurno mogi od ovih sto komentarisu i nisu pravi Srbi. Treba da smo svi tolerantni. Neka svako slavi sto zeliti. Zar nije lepo imati dve Nove godine da se slave. Zivite u slozi i ostavite mrznju na stranu. Mislite na buducnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.