FOTO: Odeljenja za suzbijanje korupcije dobila nove prostorije u delu zgrade Srbijagasa

Posebna odeljenja Višeg suda i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu za suzbijanje korupcije od sada se nalaze u delu zgrade Srbijagasa na Bulevaru oslobođenja 69.
FOTO: Odeljenja za suzbijanje korupcije dobila nove prostorije u delu zgrade Srbijagasa
Foto: 021.rs

Ovu zgradu na tri sprata koja ima tri sudnice, istražne kancelarije za tužilaštvo, pisarnicu, arhivu u podrumu, tri ćelije i veći broj kancelarija i drugih prostorija, bez naknade je ustupila energetska kompanija.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je naveo da je uređenje cele zgrade na Bulevaru koštalo oko sedam miliona evra, a da uređenje prostora za Odeljenje za suzbijanje korupcije nije koštalo ni deset odsto od te sume, odnosno izašlo je oko pola miliona evra.

Bajatović se stojeći u holu suda, našalio da je prisutan kao mogući "korisnik", ali da je Srbijagasu drago da je pomogao da pravosudni organi dobiju odgovarajući smeštaj. On je dodao i da će u narednom periodu i formalno biti obavljen prenos nekretnine sa Srbijagasa na Republiku Srbiju.

Bajatović je još rekao da će od sada jedni pored drugih biti Odeljenje za suzbijanje korupcije, Srbijagas, BIA i policija, dok su prekoputa prekršajni sudovi, čime ovaj deo Bulevara oslobođenja dobija na značaju.

Gradonačelnik Miloš Vučević je podsetio na kontinuirano ulaganje i pomoć pravosudnim organima, kao i da Novi Sad očekuje skora gradnja nove palate pravde na uglu Maksima Gorkog i Stražilovske. On je rekao da očekuje da uskoro Ministarstvo pravde i EU raspišu tender za izvođača radova. On je dodao da je Grad rešio problem sa pritužbama okolnih stanara koji su se bunili zbog toga što će zbog izgradnje nove zgrade suda biti posečen jedan broj stabala.

Prilikom otvaranja prostorija, sudija rukovodilac posebnog odeljenja Borivoj Pap izjavio je da je od početka marta 2018, kad je odeljenje u Novom Sadu počelo sa radom, do kraja januara ove godine, rešeno 325 predmeta.

"Ustupanjem na korišćenje novih prostorija i opreme, značajno su poboljšani uslovi rada svih nosilaca pravosudnih funkcija i zaposlenih u posebnim odeljenjima Suda i Tužilaštva. To će doprineti efikasnosti rada, a uz podršku i saradnju svih državnih organa, značajno će doprineti borbi protiv korupcije", rekao je Pap.

Podsetimo da je 021.rs pre dve nedelje pisao o zastoju u gradnji nove palate pravde i da tada pojedini državni organi nisu bili toliko optimistični o skorom početku radova, jer je između ostalog istekla je prethodna građevinska dozvola. O tome više OVDE.

  • skep

    06.02.2020 05:59
    Da ne moraju daleko po koverte...
  • Isto Kom[ija

    05.02.2020 18:15
    Sad si se komšija odjednom zabrinuo za taj besplatni parking, a ne brine te što neki tu parkiraju kola kojima je odavno istekla registracija i zauzimaju 7 godina parking.
  • Боле

    05.02.2020 18:00
    Видим да су ћелије пространије и боље опремљене него већина станова у новоградњи. Пријавио бих се добровољно да боравим у једној од њих, али, на моју велику жалост, чак и за то у овој држави треба дебела веза.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti