Gradska uprava traži firmu za nadzor bezbednosti na 33 gradilišta u Novom Sadu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je tender za izbor firme koja će se baviti nadzorom bezbednosti na 33 novosadska gradilišta.
Gradska uprava traži firmu za nadzor bezbednosti na 33 gradilišta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se angažuje ponuđač koji će u skladu sa Zakonom i Uredbom o bezbednosti i zdravlju na radu svakodnevno obilaziti gradilišta, obavljati koordinaciju, voditi evidenciju o obilacima i na dnevnom nivou obaveštavati UGZI o stanju i promenama na gradilištu.

Nadzor je predviđen na 33 gradilišta, od kojih se na 11 već izvode radovi ili su potpisani ugovori. U pitanju su održavanje mostova, sanacija Almaške crkve, gradnja javne rasvete u delu Satelita i Novog naselja, izgradnja javne rasvete u školama, gradnja crpne stanice u Žičkoj ulici, izgradnja kanalizacije u slivu Ulice Baje Pivljanina, uređenje lokaliteta južno od Kaćke petlje, rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova, uređenje saobraćajnica na Podbari, gradnja novog parka kod Ranžirne stanice i gradnja produžetka Bulevara Jovana Dučića.

Ostali radovi koji bi se nadgledali još nisu ugovoreni, odnosno nisu raspisani tenderi, ali kako ih UGZI sada navodi, za očekivati je da ih očekuje da budu realizovani ove godine. Radi se o rušenju nekadašnje fabrike "Niva" u Đorđa Rajkovića, uklanjanju objekata na uglu Futoškog puta i Vršačke, gradnja saobraćajnih površina u delu režijske sobraćajnice na putu Novi Sad-Zrenjanin, komunalno opremanje zgrada za izbeglice u Veterniku i radovi na infrastrukturi na nekoliko lokacija.

Među radovima koje će pobednik tendera UGZI-ja nadgledati su elektro mreža u Milana Nikolića u Futogu, uklanjanje objekata na različitim loakcijama u gradu, gradnja javne rasvete za stanove za izbegle u Veterniku, kao i izgradnja rasvete u Grozde Gajšin i Sonje Mariković u Sremskoj Kamenici.

Među gradilištima za 2020. godinu koja će imati UGZI i koja su navedena u tenderu su i uređenje kraka Petra Drapšina u Budisavi, rekonstrukcija saobraćajnica i rasvete kod Tehničke škole "Pavle Savić", uređenje okoline crkve u Begeču, sređivanje ulica Paje Krstića, gradnja kanalizacije u ulicama Ribarska i Duška Vickova u Kovilju, kao i uređenje bloka severno od Bulevara vojvode Stepe gde se zidaju zgrade za bezbednjake.

Na spisku gradilišta su i radovi na održavanju Mosta slobode, uređenje Kineske četvrti, gradnja i opremanje okoline Institut "BioSens" i gradnja kanalizacije u nekoliko ulica u Rumenki.

Vrednost ovog tendera je 3.333.333 dinara.

  • stevica

    19.02.2020 09:24
    Evo...
    ...ja cu sutra da odem i da osnujem firmu, neka daju meni taj posao i neka me plate koliko i one sto cuvaju kontejnere (10 miliona dinara) i garantujem da cu biti jednako savestan, jednako efikasan i jednako bespotreban kao i oni.
  • x

    18.02.2020 15:33
    sta reci
    Radila sam 40 godina u gradjevinarstvu. Provela sam 10 godina na gradilistima. Posle sam radila u tehnickoj pripremi za potrebe gradilista. Nikad nije bilo problema. Pre pocetka radova izveste sve sve nadlezne institucije o datumu pocetka radova. Sve je funkcionisalo kako treba. Ljudi ne kupujte diplome vec zavrsite drzavne fakultete.
  • y

    18.02.2020 15:30
    svasta
    Koliko je do sad bilo gradilista pre ovih sns. Molim vas, pa zar nije postojala gradj. inspekcija i ostali koji su bili nadlezni za nadzor nad izbodjenjem svih radova. Ovo je samo namestanje "za podobne". Zalsno sta smo docekali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti