FOTO: "Sajam zavičaja" otvoren u Novom Sadu

"Sajam zavičaja", drugi po redu, otvoren je na Novosadskom sajmu.
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević rekao je da "Sajam zavičaja" čuva i baštini našu tradiciju i običaje. On je dodao da je zadatak Novog Sada da prihvati, kao u svoju kuću, sve koji su ovde došli i da svima da jednaku šansu. 
 
"Mi imamo obavezu da pomažemo rad zavičajnih udruženja, a ona da neguju kulturu i običaje. Mislim da sada svi koji su unesrećeni egzodusima u prošlosti, uveliko već osećaju kao da su se ovde rodili, jer Novi Sad ljudima daje jednake šanse, a njihovi običaji postaju običaji Novosađana", naglasio je Srđan Kružević.
 
Manifestacija nosi naziv "Zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu" i pored predstavljanja kulture, tradicije i običaja, podrazumeva saradnju u privredi, kulturi i turizmu čiji je osnovni cilj okupljanje i povezivanje brojnih relevantnih aktera iz navedenih oblasti. 
 
 
Sajam zavičaja održava se, kao i prošle godine, u organizaciji Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i Sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, uz podršku Pokrajinske vlade.
 
"Pokrajinska vlada podržava očuvanje tradicije i kulture onih koji su se ovde doselili iz raznih krajeva bivše države i to kroz razne vidove pomoći, kao što su stambeno zbrinjavanje, ekonomsko osnaživanje i drugo. Nastavićemo sa takvom podrškom izbegličkim i raseljeničkim porodicama, ali pomagaćemo i našim sunarodnicima u regionu. Jedinstvo je osnovni preduslov za prosperitet", istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.
 
 
Prema rečima direktora Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duška Ćutila, na 100 štandova predstavlja se više od 70 izlagača, a ima više od 300 učesnika u kulturno-umetničkom programu, koji će prezentovati izvorno stvaralaštvo.
 
Sajam traje samo danas, 22. februara, a svi sadržaji na sajmu su besplatni.
  • /

    25.02.2020 22:50
    /
    mr g se nikada nece oglasiti na ekscese tipa zatrovanih bazena, ns-a na vodi, promenade, ledene sume i slicnih krimogenih aktivnosti.
    koliki je broj madjara da ucestvuju u njima?
  • nemanja

    25.02.2020 08:08
    @Prestonica "kulture"

    Vas stil pisanja i nacin izrazavanja me veoma podseca na gospodina G .
  • purgerNS

    24.02.2020 23:14
    kaže tu neki "mi vas pustili"..hahaha pa jedan jogurt u glavu i odma dižete rukice u predaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti